Novobečejci i Petrovoselci uspešni: SKI prvenstvo Srbije

  04 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Na dva poslednja nastupa karatisti Jedinstva iz Novog Bečeja bili su veoma uspešni. Najpre su na 5. međunarodnom turniru u Zrenjaninu, u konkurenciji 270 takmičara iz 19 klubova, osvojili deset medalja (četiri zlatne i šest bronzanih). Zlatne medalje u izvođenju kata osvojili su Srđan Sudarski, Stefan Koprenov, Zoran Padežanin i kata tim pionirki u sastavu Dajana Palfi, Nikolina i Marina Abazaj, dok su bronzane medalje u katama osvojili Dajana Palfi, Dunja Somborski, Sanja Jelić, Nikolina Abazaj i Marina Abazaj, a Nikola Mesaroški u borbama.

Na prvenstvu države Šotokan federacije, koje je protekle subote (29. maja) održano u Grockoj, zlatne medalje i titule prvaka države osvojili su senior Srđan Sudarski, Nikolina Abazaj (pionirke do 10 godina) i kata tim pionirki (10-11) u sastavu Dajana Palfi, Nikolina i Martina Abazaj. Bronze su pripale pionirkama Marini Abazaj i Dajani Palfi.
Na prvenstvu u Grockoj nastupile su i tri takmičarke KK B.P.S. koje su osvojile pet medalja. Nevena Kosanović je osvojila dva zlatna odličja (izvođenje kata, dogovoreni sparing), dok je Jovana Borđoški u katama bila najbolja, a u dogovorenom sparingu druga. Srebrom se na ovom takmičenju okitio i kata tim u sastavu Andrea Terek, Kosanović i Borđoški.

S.D. i S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija