Komunalac će u maju dobiti direktora: Okončan konkursni postupak: v.d. direktora postaje direktor?

  28 april 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća opštine Bečej okončala je konkursni postupak u vezi sa izborom direktora Javnog preduzeća Komunalac i nedavno je uputila predlog Opštinskom veću za izbor direktora Komunalca.

Ukoliko Opštinsko veće prihvati predlog – na konkurs se prijavio samo aktuelni vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Željko Plavšić – treba da prosledi taj akt Skupštini opštine na usvajanje. Prema procenama predstavnika lokalne samouprave direktor Komunalca bi mogao biti izabran na sednici lokalnog parlamenta u maju mesecu.

Inače, Komunalac od oktobra prošle godine nema direktora, jer je prethodni direktor Norbert Kovač podneo ostavku. Vršilac dužnosti direktora Željko Plavšić je imenovan 12. oktobra prošle godine, potom je raspisan konkurs za izbor direktora Komunalca koji je okončan u novembru prošle godine, međutim, javno preduzeće ni 5 meseci kasnije nema direktora.

Komisiju za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća opštine Bečej formirao je lokalni parlament još u oktobru prošle godine, potom je, krajem decembra izmenjeno rešenje o njenom osnivanju zbog toga što je u međuvremenu promenjena unutrašnja organizacija Opštinske uprave. Komisija je počela da radi tek u februaru ove godine nakon izrade pravilnika o izbornom postupku za imenovanje direktora javnih preduzeća na osnovu Zakona o javnim preduzećima i Uredbe o merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća.

Ubuduće će svi kandidati za direktore javnih preduzeća i opštinskih ustanova biti birani na osnovu tog pravilnika i biće proverene njihove veštine i znanja predviđena uslovima konkursa.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija