Četvrti „Picoderski dani“ u subotu: Defile fijakera, nastupi KUD-ova, vatromet i iznenađenje

  25 april 2017
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Četvrti „Picoderski dani“ biće održani na dečjem igralištu kod Velikog bačkog kanala u subotu, 29. aprila. Udruženje građana „Picoder“ i ove godine je pripremilo sličan program kao i prošle, koji će trajati od 9 sati ujutro do kasno u noć.

„Picoderski dani“ počeće takozvanim picoderskim doručkom koji će biti služen od 9 do 11 sati, biće tu čvaraka, moče, masti, hleba i aleve paprike, a u to vreme deca će se zabaviti u kreativnim radionicama. Oko 13 ili 13.30 sati predviđeno je defile fijakera ulicama Picodera do Gimnazije i nazad, s pauzom na nekoliko mesta da bi članovi „Đida“ odigrali narodne igre. Fijakere će da prate deca na dvotočkašima. Posle povratka na igralište kod kanala biće poslužen picoderski ručak, pileći i svinjski paprikaš, kupus sa ovčetinom i pasulj. Tada će biti organizovana i razna takmičenja u starim sportovima, u ispijanju piva itd. Od 17 do 19 sati sledi program u kom će nastupiti deca iz vrtića iz Picodera, hor „Bubamare“, kulturna-umetnička društva sa teritorije opštine Bečej, kojima će se pridružiti i gosti iz Mola. U 19 sati je planirano je paljenje logorske vatre, a kada padne mrak, sledi vatromet i potom muzički program, naveo je predsednik organizatora, UG „Picoder“ Nemanja Karapandžić, ali nije želeo da kaže da li građani mogu da računaju na „živu“ muziku ili na muziku sa razglasa, rekavši da želi da to bude iznenađenje.

Upitan zašto se manifestacija zove „Picoderski dani“, kada je reč o jednom danu, Karapandžić je odgovorio da „imamo tendenciju i nameru da u jednom momentu proširimo program na dva dana, za sada je jedan dan, jer nemamo još ni logistiku, a to zahteva i mnogo sredstava koje trenutno usmeravamo ka završetku doma ’Slavko Simin’ kako bismo mogli da počnemo da radimo i tamo sa decom, sa ženama i tako dalje“.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija