Od 16. do 21. avgusta na gradskim stadionima u Bečeju i Novom Bečeju: „Open fun footbal school“

  13 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Open fun footbal school“ biće održan od 16. do 21. avgusta na gradskim stadionima u Bečeju i Novom Bečeju.

Tehnički organizatori „Otvorene zabavne škole fudbala“ su FK Bečej 2008 i FK Jedinstvo u saradnji sa opštinama Bečej i Novi Bečej, a pokrovitelj manifestacije je Vlada Danske. Prva dva dana edukacije, igre i zabave će se održati u Bečeju, a preostala tri u Novom Bečeju. Na manifestaciji će učestvovati 200 dečaka i devojčica, po stotinu iz svake opštine. Sredstva od 220.000 dinara za edukaciju trenera i troškove organizacije manifestacije „Open fun footbal school“ obezbedile su opštine Bečej i Novi Bečej (na ravne časti).
- Cilj ovog sportskog „takmičenja“ je da se deca druže i da kroz sport spoznaju različitost, toleranciju i prijateljstvo. Koncept predviđa i da deca nauče da je sport zabava, a ne samo surovi profesionalizam i takmičenje. Iako će se sve dešavati na fudbalskim terenima, neće se igrati samo fudbal. Tereni će biti podeljeni na 12 stanica, a na svakoj od njih će se praktikovati drugačija igra. Biće tu i „vije“, skakanja, vuče konopca i još mnogo drugih aktivnosti. Sva oprema koja će biti korišćena, lopte dresovi, majice i rekviziti, a koji su donacija Vlade Danske ostaće klubovima u trajnom vlasništvu. Pošto će biti mnogo opreme, deo ćemo proslediti i drugim klubovima sa teritorije opštine Bečej - rekao je Goran Strajnić, pomoćnik predsednika opštine zadužen za sport.
„Open fun footbal school“ će po drugi put biti održan u Bečeju. Prva takva manifestacija održana je 2005. godine, takođe na Gradskom stadionu.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija