U opštini Bečej: Ugovori sa 64 studenta

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Svečano potpisivanje ugovora o stipendijama sa uspešnim bečejskim studentima upriličeno je prošle nedelje u velikoj sali Skupštine opštine Bečej.

Naime, kako je rekla članica Opštinskog veća za obrazovanje Svetlana Vuletić, ove godine bilo je planirano da se odobri 45 stipendija ali, kako je kriterijume za dodelu stipendije ispunilo čak 64 studenta, na predlog predsednice Komisije za dodelu stipendija predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je doneo odluku da se sa svima koji ispunjavaju kriterijume potpišu ugovori i odobri stipendija, a novac će se obezbediti iz ličnih rezervi predsednika opštine.
Prilikom potpisivanja ugovora sa studentima, među kojima je bilo dosta onih koji se nalaze na završnim godinama fakulteta, Dragan Tošić je uz čestitke pozvao talentovane bečejske akademce „da se po okončanju školovanja i nakon sticanja diplome obavezno jave lokalnoj samoupravi kako bi pokušali da se zaposle“, a predsednica Komisije za dodelu stipendija Edit Silađi je napomenula da „dobiti stipendiju ne znači: stipendija = novac, već da to predstavlja i priznanje za njihov talenat i znanje koje su stekli“.
Stipendije će biti isplaćivane u 10 jednakih mesečnih rata u iznosu od 8.000 dinara mesečno, najkasnije do 15. u mesecu, za period oktobar-jul.
Sve u svemu, nastavljena je jedna lepa praksa koja je u lokalnoj samoupravi započeta pre tri-četiri godine i, kako je rečeno na skupu, svi bi bili vrlo radosni kada bi sledeće godine bilo i duplo više onih koji bi ispunili kriterijume za dodelu stipendije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija