Mesna zajednica u Bačkom Gradištu: Trava pokošena za slavu sela?

  20 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Meštani Bačkog Gradišta svakodnevno se bore sa mnogobrojnim problemima koji bi u 21. veku trebalo da budu deo istorije.

Od onog najakutnijeg koji se tiče vodosnabdevanja i neispravne vode za piće, preko nemogućnosti odlaganja smeća koje ne potpada pod kućno, do nesigurnosti imovine i lica, pogotovo noću, jer ulična rasveta u mnogim ulicama nije adekvatna ili uopšte ne radi, a policijske patrole su u to vreme retka pojava.
Poslednjih nedelja još jedan i te kako vidljiv problem je doživeo kulminaciju u ovom naseljenom mestu. Naime, čitalac koji je želeo da ostane anoniman, je u redakciju poslao fotografije centra sela i okoline koja je zarasla u travu i korov visine i preko pola metra.
Međutim, početkom ove nedelje dva radnika Mesne zajednice počela su da kose travu u selu: pokošeno je u centru i oko zgrade Mesne zajednice, a u utorak su radili na prostoru oko pravoslavne crkve i bunara u Paprikari, na mestima gde se održava tradicionalni vašar tokom Preobraženja, slave sela (održan u četvrtak).
Zli jezici mogli bi da saberu dva i dva pa da pomisle da se trava i korov kose samo zbog vašara. To prema rečima Zoltana Petera, sekretara Mesne zajednice Bačko Gradište, nije tačno: „I pre ove nedelje, kada je vreme to dozvoljavalo, kosili smo delove sela, groblje i ostale lokacije. U Mesnoj zajednici imamo samo dvoje zaposlenih koji se bave košenjem, a nekada smo ih imali petoro. Fizički nismo u mogućnosti da pokrijemo celu teritoriju sela iako nam Komunalac pomaže kod košenja parka kod fudbalskog terena. Tako da nije tačno da kosimo samo zbog slave sela. Posle nje ćemo nastaviti sa poslom, na redu je košenje trave oko raskrsnica“.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija