Kuglaški klub Vojvodina: Napad kuglašica na elitu

  27 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kuglaši i kuglašice Vojvodine iz Bačkog Gradišta počeli su pripreme za narednu sezonu.

Dame će se takmičiti u Prvoj ligi Srbije, grupa Vojvodina, dok će muška ekipa nastupiti u Drugoj vojvođanskoj ligi.
Prve dve nedelje svi zajedno su radili na sticanju kondicije i snage, a ovih dana se ulazi u kuglanu u Bačkom Gradištu.
Trener i igrač KK Vojvodina Milan Kaćanski je zadovoljan dosadašnjim delom priprema:
- Dobro se radilo, „pucamo“ od snage, tehnika nam je na zavidnom nivou i spremni smo da već sutra počnemo takmičenje. Iako je do starta prvenstva ostalo još više od mesec dana, treniraćemo i dalje i odigrati tri prijateljske utakmice u obe selekcije.
Vojvodina ima jednu od najmlađih ekipa u ženskoj konkurenciji u svim rangovima takmičenja. Mnoge od njih su i u reprezentativnom pogonu, od pionirske pa do juniorske selekcije. Cilj ekipe za koju će nastupati Hermina Lukač, sestre Tijana i Nina Kaćanski, majka i ćerka Snežana i Isidora Šibul, Rozalija Sekereš, Radmila Medić, Eliza Juhas, Maja Anđelković, Dunja Zarić i sestre Sanja i Tanja Slavnić, je osvajanje prvog mesta i plasman u Super ligu.
- To su sasvim realne ambicije. Tri godine se spremamo za napad na prvo mesto, devojke su stasale za tako nešto i došlo je vreme da se borimo za prvo mesto u ovom rangu takmičenja. Iako smo i u prošloj sezoni imali kvalitetnu ekipu, tokom leta smo se pojačali. U naše redove se vratila Isidora Šibul, juniorska reprezentativka Srbije i kandidatkinja za A selekciju. Sa njom u ekipi možemo do elite.
I kuglaši će kao obavezu u narednoj sezoni imati osvajanje prvog mesta i beg iz poslednjeg ranga takmičenja. Ekipa je spoj starijih i iskusnih igrača sa mladim i talentovanim kuglašima. Prvo mesto u Drugoj vojvođanskoj ligi pokušaće da osvoje Dušan Lalić, Janoš Hanak, Milan i Đorđe Kaćanski, Ištvan Bartus, Arnold Lukač, Erne Ragač, Nikola Vukadinov, Zoran i Dragan Gužvić, Vukašin Erdeljan i Stevan Jović.
- Muška ekipa je već tri godine u Drugoj vojvođanskoj ligi, ali je sve to rađeno planski. To vreme smo iskoristili da podmladimo ekipu, da klinci usavrše tehniku, kuglaški odrastu i postanu pravi igrači. Mislim da je sada trenutak da počnemo da prelazimo iz ranga u rang, a gde nam je limit pokazaće vreme. Ali, idemo korak po korak. Prvo treba da budemo prvaci ove lige, a mislim da to neće biti težak zadatak.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija