Radovi na pristupačnosti u OSC-u „Mladost“: Sve teče po planu

  27 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako još uvek traje sezona godišnjih odmora, u OSC „Mladost“ vri kao u košnici.

Nisu samo sportisti ti koji su zauzeli skoro sve sportske sadržaje, u sportskom centru se obavljaju radovi na pristupačnosti objekta, a stigla je i nova teretana.
Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je OSC-u „Mladost“ 5,26 miliona dinara za rekonstrukciju i prilagođavanje delova objekta da bi centar bio pristupačan za sve ljude.
Za izvođača radova na tenderu je izabrana firma „Kej“ d.o.o. iz Valjeva, a posao koji je planiran da traje 60 kalendarskih dana započet je 15. avgusta. Prema rečima Luke Božića, rukovodioca komercijalne službe OSC-a „Mladost“ dinamika radova se poštuje: „Do sada su urađeni građevinski radovi na dve prilazne rampe, u svlačionici koja se prilagođava osobama sa invaliditetom obijene su pločice, sve što je trebalo da se sruši i pregradi je urađeno, a trenutno se radi na vodovodnim, kanalizacionim i električnim instalacijama. Pored toga, na bazenu ćemo srediti sanitarne čvorove i tuševe, a deo njih ćemo prilagoditi osobama sa invaliditetom. Planiramo da neke stvari u objektu sredimo i o našem trošku da bi ceo prostor bio privlačniji za sve posetioce. Na zatvorenom bazenu će, prema projektu, na kraju radova biti postavljena platforma za bezbedan ulaz i izlaz iz vode za osobe sa invaliditetom. Kada ona bude postavljena, bićemo jedan od retkih sportskih centara u Srbiji koji će moći da pruži vrhunske uslove osobama sa invaliditetom da mogu da se bave sportom i rekreacijom“.

Otvoreni bazeni će raditi i posle 1. septembra?

Kompleks otvorenih bazena OSC-a „Mladost“ po pravilu za posetioce radi do 1. septembra. Međutim, rukovodstvo sportskog centra je odlučilo da, ukoliko vremenski uslovi u kontinuitetu budu povoljni za kupače, produži rad otvorenih bazena.
Ranijih godina u OSC-u je postojala praksa da su svi oni koji nisu iskoristili pretplatne karte za otvoreni bazen, mogli da ih koriste i za zatvoreni (do 1. oktobra). Nismo uspeli da saznamo da li će to biti tako i ove godine jer Upravni odbor OSC-a „Mladost“ još nije razmatrao to pitanje.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu obezbedio je bečejskom sportskom centru tri miliona dinara za nabavku opreme za teretanu. Najsavremenije mašine za fitnes i bodi bilding (šest komada) renomiranog američkog proizvođača „Precor“ isporučene su i nalaze se u magacinu OSC-a „Mladost“, ali neće biti postavljene pre 1. oktobra. „Planiramo da novu teretanu instaliramo na drugom nivou objekta kod bazena, ali je taj prostor do 1. oktobra zakupio „Royal gim“. Kada istekne ugovor, u dogovoru sa opštinom, postavićemo teretanu i izdavaćemo je. Naravno, objavićemo javni konkurs, izabrati najbolju ponudu, a zakupnina će biti u skladu sa novim spravama koje su stvarno vrhunskog kvaliteta i izrade“, rekao je Božić.

S.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija