Vojvođanska olimpijada starih sportova: BUM u Bačkom Gradištu

  27 avgust 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Civilna organizacija Bečejsko udruženje mladih – BUM je za slavu Bačkog Gradišta (prošlog četvrtka) organizovala prvu Vojvođansku olimpijadu starih sportova.

Poziv organizatora, „odmerite snage u disciplinama poput pilcike, krpenjače dragača, ringlanja i mnogim drugim koje su nekada bile omiljena zabava pastira i zemljoradnika, ali i momaka koji su se na taj način udvarali i dokazivali devojkama“, urodilo je plodom, jer je na prvoj „olimpijadi“ na gradištanskom fudbalskom stadionu učestvovalo 10 ekipa – šest iz Gradišta, dve iz Bečeja i dve iz volonterskog kampa iz sela – koje su se takmičile u 17 disciplina. Bilo je tu bacanja kamena s ramena, nadvlačenja konopca, skoka u dalj iz mesta, trka u džakovima i na drvenim štulama, rušenja tronošca i još mnogo interesantnih „disciplina“.
Pobednik Vojvođanske olimpijade starih sportova je „Ciciban“, drugoplasirani su bili „Mali divovi“, a bronzanu medalju je zaslužila ekipa „Bukva i motorka“.
Nagrade najboljima, pred večernji koncert na fudbalskom stadionu, podelio je predsednik opštine Peter Knezi, koji je organizatorima za sledeću godinu obećao podršku lokalne samouprave.
Pravi bum su bili koncerti (ne)normalnog real tribute benda koji je na veoma dobar način izvodio Balaševićeve pesme. I jednu svoju, takođe prelepu. Momci i devojka s violinom iz benda (članovi su iz Stare Pazove, Beograda, Zemuna, Inđije…) izazvali su euforičnu reakciju publike kada su jednu Balaševićevu pesmu izveli s maestrom Ignacom Šenom iz Bačkog Gradišta, violinistom iz „prave“ grupe Đorđa Balaševića.
Nakon ovog kvalitetnog i simpatičnog benda nastupila je grupa „Apsolutno romantično“ koja je dodatno razveselila oko 1.500 građana na fudbalskom stadionu u Bačkom Gradištu, na dan Preobraženja.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija