Konkurs za dodelu kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede: Pomoć malim poljoprivrednicima

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Objavljen je konkurs za dodelu kredita Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, koji sadrži šest kreditnih linija za 2010. godinu, za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, za nabavku novih plastenika i staklenika i opreme u njima, za podizanje višegodišnjih zasada voća, vinove loze i opreme u vinogradarstvu, nabavku nove poljoprivredne mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu.

Ukupan iznos kredita je preko milion evra. Konkursi su otvoreni od 29. avgusta do 20. septembra, a sredstva su namenjena intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji i sitnim poljoprivrednim gazdinstvima prosečne veličine od tri do pet hektara.
Ukupan iznos sredstava za kreditnu liniju za nabavku sistema za navodnjavanje iznosi 375,6 hiljada evra. Uslovi nabavke ove opreme u vrednosti do 5.000 evra su da je rok otplate dve godine, sa grejs periodom do devet meseci, a za opremu od 5.000 do 15.000 evra rok otplate je 30 meseci sa grejs periodom od godinu dana. Kamata je 1,5 posto na godišnjem nivou.
Za nabavku novih plastenika i staklenika izdvojeno je ukupno 283,5 hiljada evra. Maksimalan iznos kredita je 15.000 evra, rok otplate je tri godine, a grejs period godinu dana koji ulazi u rok otplate. Kamata na ova sredstva je 2,2 posto.
Kredit za dodelu sredstava za podizanje višegodišnjih zasada vinove loze ove godine omogućava i nabavku opreme koje vinogradari trebaju tokom skladištenja vina. Ukupan iznos je 121,4 hiljade evra. Maksimalan iznos koji se odobrava je 10.000 evra sa rokom otplate od tri godine, grejs periodom od dve godine i kamatnom stopom od 1,9 posto.
Kreditna sredstva za podizanje višegodišnjih zasada voća iznose 123 hilade evra. Najveći iznos može da bude 10.000 evra, rok otplate je tri godine, a grejs period dve godine.
Za dodelu kredita za nabavku novih košnica i opreme u pčelarstvu opredeljeno je 61,6 hiljada evra. Maksimalan iznos kredita je do 5.000 evra, sa kamatnom stopom od 1,9 posto na godišnjem nivou, rokom otplate od 18 meseci i grejs periodom od dve godine.
Kreditna linija za nabavku poljoprivredne mehanizacije omogućava nabavku pogonskih mašina jačine do 40 KW. Maksimalan iznos sredstava je do 15.000 evra, sa rokom otplate tri godine, kamatnom stopom od dva posto i grejs periodom od godinu dana.
Prijavu sa dokumentacijom treba dostaviti Fondu isključivo poštom.

M.S. (Izvor: Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija