Kuglana u Domu zanatlija: Očekivanja i još veće kašnjenje

  10 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ni godinu dana nakon prvobitno određenog roka u Domu zanatlija u Bečeju nije otvorena nova kuglana.

Rok postavljanja kuglane poslednji put je produžen letos kada je rečeno da će ona biti otvorena do 1. avgusta. Ni to se nije desilo.
Goran Relić, nedavno izabrani predsednik Opšteg udruženja preduzetnika ove nedelje nije raspolagao s podacima o tome šta će biti s kuglanom, već je rekao da će Izvršni odbor Udruženja verovatno ove nedelje raspravljati o ovoj temi.
Podsetimo, somborska firma „Kegel King“ d.o.o. se u junu prošle godine jedina javila na konkurs Opšteg udruženja preduzetnika, u čijem je vlasništvu Dom zanatlija, za zakup kuglane sa bifeom. Kuglana je data u zakup na 15 godina, a firma „Kegel King“ se obavezala da će u izgradnju moderne kuglane i u renoviranje objekta uložiti oko 120 hiljada evra. Vrednost kuglane treba da bude 80.000 evra, a dodatna investicija 40.000 evra - preuređenje bifea, obnavljanje sanitarnog čvora i svlačionice, saniranje grejanja, krova objekta i izgradnja zimske bašte na ulazu u kuglanu.
Zdenko Pavlic, savetnik u „Kegel Kingu“ nije želeo da kaže zašto još uvek nije otvorena kuglana, ali je rekao da će ona biti završena u narednih 30-40 dana. On je rekao da je „Kegel King“ uložio možda i više nego 120.000 evra u projekat kuglane i u adaptaciju prostora. „Mi ćemo ugovor ispoštovati tako kako smo ga napravili sa Udruženjem. Bečejska kuglana će biti jedna od najmodernijih u Srbiji“, rekao je Pavlic.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija