Predlog pokrajinske vlade: Zajednička sednica sa Vladom Republike Srbije

  27 novembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sednici Pokrajinske vlada održanoj 26. novembra ponovljen je poziv Vladi Republike Srbije za održavanje zajedničke sednice na kojoj će se razmatrati aktuelna pitanja koja opterećuju rad Pokrajinske vlade.

Na dnevnom redu zajedničke sednice našlo bi se, između ostalog, pitanje finansiranja Pokrajine i, osim samog zakona o finansiranju, predlog je da se raspravlja o fiskalnoj strategiji, izmenama zakona o prenosu nadležnosti, pitanju modela programskog budžeta, Razvojnom fondu Vojvodine, kojem su osnivači i AP Vojvodina i Republika Srbija, o Agenciji za osiguranje depozita, izgradnji tunela kroz Frušku goru, izgradnji Žeželjevog mosta i drugim gorućim pitanjima u različitim oblastima, za čije rešavanje je neophodan zajednički rad i saradnja.

Pored toga članovi Pokrajinske vlade, usvojili su i informaciju u vezi sa zaključkom Vlade Republike Srbije od 14. novembra, o oslobađanju obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje fizičkih i pravnih lica u 20 vojvođanskih opština.
Konstatovano je da bi primena ovog zaključka dovela do značajnog umanjena prihoda koje vodoprivredno preduzeće JVP „Vode Vojvodine“ ostvaruje od naplate naknade za odvodnjavanje a samim tim bilo bi otežano obezbeđivanje redovnog funkcionisanje i stabilnog finansiranje vodoprivrednog sektora u pokrajini, te priprema za redovne i vanredne odbrane od poplava. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo informisao je Pokrajinsku vladu o koracima koji su do sada preduzeti u smislu preciziranja nedavno usvojenog zaključka Vlade Srbije, kao i sa predlozima za izmenu tog zaključka, koji su upućeni Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija