JP Komunalac: Zaostatak od deset godina

  02 septembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uoči početka školske godine, radnici „Zelenila“ JP Komunalca orezali su drvored u ulici Dositejevoj na zahtev direktora škole „Zdravko Gložanski“, nedelju dana ranije to je učinjeno oko škole „Sever Đurkić“, a tokom prošlog meseca, kako je rekao Zoltan Feješ, poslovođa „Zelenila“, orezivanje drvoreda je „na zahtev“ urađeno i oko škola i vrtića u naseljenim mestima opštine.

Protekla dva-tri meseca mogli su se uočiti radnici Komunalca u poslu orezivanja stabala u pojedinim delovima grada. Na pitanje da li su to radovi u okviru redovnog održavanja zelenila u gradu, što i jeste posao Komunalca, ili se radi po nalogu komunalnog inspektora i po pozivu građana, Feješ je odgovorio da je reč o zaostalim poslovima iz proteklih desetak godina!
On je objasnio da je poslove orezivanja drveća na javnim zelenim površinama Komunalac „dobio“ tek prošle godine i da ima mogo toga da se uradi, jer za takve poslove moraju da se obezbede i uslovi (rešenja komunalnog inspektora, isključenje struje u dogovoru sa Elektrovojvodinom itd.). Feješ je rekao da je orezivanje drveća ove godine trebalo da se radi u svakoj mesnoj zajednici, ali da je korpa s koje se seku grane osposobljena tek u maju, pa su se poslovi nagomilali.
„Građanima koji su spremni da plate izlazi se u susret preko reda i to se naplaćuje po cenovniku koji je usvojio Upravni odbor Komunalca. Cena angažovanja korpe za sat vremena je 3.000 dinara, plus 600 dinara po radniku, a proporcionalno se smanjuje ili povećava u zavisnosti od utrošenog vremena za izvođenje posla. To se uplaćuje na poseban namenski račun Komunalca za orezivanje stabala“, rekao je Feješ, a na pitanje šta se radi sa isečenim stablima koja mogu da se iskoriste za grejanje, odgovorio je da građani koji plate seču ili orezivanje stabala imaju pravo da zadrže drvnu masu ili da je ustupe Komunalcu, koji to koristi za grejanje sopstvenih objekata. Ne postoji evidencija o tome koliko takve drvne mase stigne u Komunalac.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija