PRVA B LIGA SRBIJE: Dunav „otplovio“ u finale

  23 decembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novosadski Dunav pobednik je kvalifikacionog turnira za Kup Srbije za momke 1995. godište i mlađe, održanog od 16. do 18. decembra u bečejskom OSC-u „Mladost“. Ekipa domaćin, Bečejac, porazom od Novosađana sa 10:7, osvojila je drugo mesto na turniru.

Otvorili su Bečejci finalni meč u svoju korist, poveli sa 2:0, gosti su polako pristizali, ali su domaći uspevali da drže rezultatsku neizvesnost sve do treće četvrtine, kada je došlo do zamora igrača i pada u igri. Igrači Dunava znalački su iskoristili tu prednost i ubrzo su imali vođstvo od tri gole razlike, koje su na početku poslednje četvrtine uspeli čak i da dupliraju (10:4). „Obraz“ Bečejca spasao je Vladimir Korovljev, koji je sa tri prelepa gola u poslednjih pet minuta i postavio konačan rezultat.
Vaterpolisti Bečejca na putu do finalnog petog kola redom su savladali ostale učesnike turnira, Banjaluku (21:3), Sentu (12:4), subotički Spartak (10:8) i zrenjaninski Polet (11:1).
Trener bečejskih igrača Darko Peslać zadovoljan je prikazanom igrom svojih momaka na turniru, a i u odlučujućem meču sa novosadskim Dunavom.
- Očekivan je plasman moje ekipe. Dobili smo sve utakmice koje sam i očekivao da ćemo dobiti, izgubili smo od Novosađana zbog manjka adekvatnih rezervi. Najvažnije je to što je ispoštovan svaki detalj odrađen i uvežban na treninzima - rekao je Peslać.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija