Radovi bi trebali biti gotovi za 90 dana: Rekonstrukcija 2,1 kilometra puta

  26 avgust 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dugo najavljivana rekonstrukcija 2,1 kilometra puta Bečej-Bačko Petrovo Selo započeta je 16. avgusta. Investitor je JP Putevi Srbije, a izvođač radova je „Bačkaput“, saopšteno je iz lokalne samouprave.
Investicija je vredna 55 miliona dinara, a iz Puteva Srbije najavljeno je da bi trebala da bude završena za dva ili tri meseca, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Na delu puta Bečej-Bačko Petrovo Selo, prema saopštenju iz lokalne samouprave od 16. avgusta, bilo je u toku sečenje, skidanje i kopanje slojeva puta po strani, a navedeno je da će se raditi nova podloga, grebanje starog asfalta po sredini, izravnavajući sloj i dva nova sloja asfalta.
Međutim, dan nakon saopštenja iz lokalne samouprave, kada su na putu ka Bačkom Petrovom Selu bili radna mehanizacija i radnici, aktivnosti su prestale.
Upitan da li zna o čemu se radi, s obzirom na to da investitor nije lokalna samouprava, već državno javno preduzeće Putevi Srbije, predsednik opštine Dragan Tošić je rekao da je investitor potpisao ugovor sa izvođačem radova („Bačkaput“), a krajnji rok za izvođenje radova je 90 dana: „Radovi se nastavljaju, a razlog privremenog prestanka su bile kiše. Taj posao se svakako nastavlja, to ne može sad da stane. Rekonstruisaće se 2,1 kilometar puta, koliko je ostalo između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela, na način kako je rekonstruisan deo puta 2012. godine. Kod drvoreda pre Bačkog Petrovog Sela već postoji oštećenje kolovoza i tu će biti zakrpljene udarne rupe, a na 2 kilometra će se najpre napraviti temelji, zbog toga se prvo seče asfalt, radi se sa strane da bi saobraćaj mogao da se odvija, pa će se rekonstruisati jedna i potom druga traka iz istog razloga“.
U vreme zaključenja ovog broja novina, 24. avgusta, na putu između Bačkog Petrovog Sela, odvijali su se radovi.
Podsetimo da su drenažni kanali s obe strane deonice od 2,1 kilometar iskopani u aprilu ove godine, a rekonstrukcija nekadašnjeg regionalnog puta R-122, sada državnog puta drugog reda između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela, započeta je 2010. godine, potom su radovi zaustavljeni, pa su nastavljeni u julu 2012. godine, kada je urađeno samo 300 metara i u jesen 2013. godine rekonstruisano je oko dva kilometra, a od tada se čeka završetak preostala 2,1 kilometra puta.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija