Narodna biblioteka: Takmičenje u prepričavanju bajki

  09 novembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na finalnom takmičenju u prepričavanju bajki u organizaciji Narodne biblioteke 26. oktobra učestvovalo je više od trideset učenika iz osnovnih škola sa teritorije opštine.

Učesnici su se nadmetali u tri starosne kategorije. Prema oceni žirija, u kategoriji drugih i trećih razreda najuspešnija u prepričavanju bajki bila je Marija Lovrić iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela, zatim Valentina Spasić iz istoimene škole iz Bečeja, a treće mesto osvojio je Dragan Trkulja iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, dok je utešnu nagradu dobio Jovan Stanisavljev iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela.
U kategoriji četvrtih i petih razreda prvo mesto je pripalo Jovanki Šajin iz OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, drugo mesto je osvojila Dušica Došić iz OŠ „Sever Đurkić“, a treće mesto dele Lana Bakrač iz istoimene škole iz Bečeja i Nataša Marković iz škole „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta.
Prvu nagradu u prepričavanju bajki u kategoriji šestih i sedmih razreda osvojila je Ivana Pađen iz OŠ „Zdravko Gložanski“ iz Radičevića, drugoplasirana je bila Jelena Ćulibrk iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela, a treće mesto je osvojio Matija Đukić iz Radičevića.
U okviru takmičenja za decu iz predškolskih ustanova i učenike prvih razreda osnovnih škola raspisan je i likovni konkurs za ilustraciju najlepših bajki na koji je pristiglo 75 crteža.
U kategoriji predškolaca prvo mesto je osvojio likovni rad Lorete Đurčik iz Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ u Novom selu, drugo mesto dele crteži Katarine Komaromi iz vrtića iz Bačkog Gradišta i Danice Višković iz vrtića iz Bečeja, a dodeljene su i dve treće nagrade, za likovni rad Teodore Nikolić iz Radičevića i Anamarie Purucki iz Bečeja.
Među učenicima prvih razreda osnovne škole za najlepšu ilustraciju proglašen je rad Milice Džigurski iz OŠ „Zdravko Gložanski“, a po dve nagrade su dodeljene za drugo i treće mesto, drugo mesto dele likovni radovi Marijane Ibišaj iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz Bačkog Petrovog Sela i Jovane Tošić iz OŠ „Sever Đurkić“, a treće crteži Andree Sabo iz škole „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta i Maše Trivanović iz OŠ „Zdravko Gložanski“.
Program takmičenja su upotpunili učenici četvrtog razreda OŠ „Sever Đurkić“ koji su izveli predstavu „Naša bajka“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija