Vremenske prilike i neprilike: Za vikend sneg

  22 mart 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iako je početkom marta meseca izgledalo da sve ide svojim tokom, da se zima „povlači“, temperatura je bila u postepenom porastu, već sredinom meseca „baba Marta“ je pokazala svoje zube.

Nakon gotovo letnjih temperatura i sunčanog vremena, kada je, recimo, u Somboru, Loznici, Beogradu izmereno čak 20 stepeni Celzijusovih, 14. marta ponovo je pao sneg i vratio nas u zimsku idilu. Srećom, nakratko. Ove godine u martu mesecu je izrazito promenljivo vreme, pa smo tokom prethodne tri nedelje imali gotovo sva godišnja doba i meteorološke pojave, od suvog, sunčanog i toplog vremena, preko zimske vejavice, zatim jake košave, do obilne kiše praćene grmljavinom. Lepo sunčano prolećno vreme nam je stiglo 20. marta, zajedno sa prvim danom proleća koje je kalendarski počelo u 12 časova i 2 minuta. No ni dolaskom proleća „baba Marta“ se ne predaje i sa svojim iznenađenjima će nastaviti i u narednom periodu. Do 25. marta prognozira se kiša ili susnežica, za vikend, 22. i 23. marta, moguć je i sneg. Srednja dnevna temperatura će se kretati od 3 stepena iznad nule u jutarnjim časovima, do 7 stepeni u toku dana. Kiša se očekuje i krajem sledeće nedelje i prvih dana aprila, a temperature će biti od 8 do 13 stepeni Celzijusa.
Sledećeg vikenda počinje i letnje računanje vremena, te u noći između subote, 30. marta i nedelje, 31. marta u 2 sata časovnike treba pomeriti za jedan čas unapred, odnosno na 3 sata.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija