Rekonstrukcija trotoara na 1.300 kvadratnih metara: U Zelenoj ulici behaton prilagođen osobama sa invaliditetom

  17 maj 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Zelenoj ulici, od Novosadske ulice do Uroša Predića, pre nekoliko dana su započeti radovi čiji je cilj da za dvadesetak dana taj deo ulice bude popločan behatonom. Reč je o oko 700 kvadratnih metara trotoara.

Predsednik opštine Vuk Radojević i direktor JP Direkcija za izgradnju Goran Matić su danas (17. maja) obišli radove u Zelenoj ulici i informisali su novinare o tome u kojim drugim ulicama će trotoari biti popločani ili asfaltirani. Investicijom Direkcije za izgradnju „obuhvaćeni su trotoari i u ulici Tančić Mihalja, od 1. maja do Đure Jakšića – 120 m2 – i potez u ulici Proleterskoj, od Udarničke do Miloša Bugarskog – 467 m2. To su deonice trotoara koji se rade u ovoj fazi. Zadovoljni smo što su opština Bečej i Direkcija za izgradnju u prilici da realizuju ovu investiciju. Opština Bečej je putem Direkcije za izgradnju 2016. godine izdvojila značajna finansijska sredstva kako bismo realizovali sve zacrtane ideje i investicione projekte. Jedan od tih projekata je i rekonstrukcija trotoara“, rekao je Radojević.
Novi izgled dela Zelene ulice činiće celinu u budućnosti sa rekonstruisanim gradskom trgom, jer će i na trgu i šetalištu podloga biti upravo behaton ploče, rečeno je novinarima.
Matić je istakao da će potez u Zelenoj ulici biti popločan „behatonom koji ima neravnine, a to će omogućiti kretanje osobama sa invaliditetom, to jest slepim ljudima. Smatramo da je to novina koja će svim našim sugrađanima omogućiti nesmetan pristup centru i lokalnima koji se nalaze u centru grada“.
Procenjena vrednost javne nabavke za navedene radove na tri lokacije u Bečeju bila je do 4,2 miliona dinara (bez PDV-a), u postupku nabavke prijavilo se samo jedan ponuđač, „Ekogradnja“ d.o.o. iz Zrenjanina, a njegova ponuđena cena bila je 2,7 miliona dinara (bez PDV-a) i tako je ostvarena ušteda od 1,5 miliona dinara. Rok predviđen za radove na tri pomenute lokacije je 45 dana.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija