Toplana je smanjila dug: Čeka se odgovor Srbijagasa

  13 maj 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Računi Javnog preduzeća Toplana 10. maja bili su blokirani na iznos od oko 32 miliona dinara, a tog dana je direktor Toplane Dejan Vuković očekivao odgovor od nadležnih u Srbijagasu na ranije upućenu molbu Toplane o deblokadi računa javnog preduzeća. Podsetimo da je tokom marta meseca (17. mart) blokiran račun Toplane na 52 miliona dinara zbog duga ovog javnog preduzeća prema JP Srbijagas, uprkos tome što je rukovodstvo Toplane očekivalo da će biti prihvaćen predlog reprograma duga prema Srbijagasu u iznosu od 180 miliona dinara izrađen tokom februara meseca sa kojim je upoznato Ministarstvo rudarstva i energetike koje je na taj predlog dalo pozitivno mišljenje.

U Toplanu 10. maja nije stigao odgovor iz Srbijagasa o tome da li će snabdevač gasom da deblokira račun Toplane omogućivši na taj način funkcionisanje javnog preduzeća, remont sistema i pripreme za početak grejne sezone u oktobru mesecu, te je, po sadašnjem stanju stvari, rad Toplane otežan, a grejanje domaćinstava u Bečeju za nekoliko meseci je pod znakom pitanja. Reč je o 990 domaćinstava, oko tridesetak budžetskih korisnika i 80 korisnika iz privredne sfere.
Inače, Srbijagas u poslednjih godinu dana učestalo blokira račune Toplane zbog dugovanja za gas – krajem 2015. godine za 16 miliona dinara, potom, ove godine u dva navrata za 24 i za 52 miliona dinara.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija