Epilog dogovora o otpuštenim PIK-ovcima: Socijalna pomoć stiže nakon izbora?

  01 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otpuštenim radnicima iz PIK-a „Bečej“ Vlada Srbije obezbediće isplatu socijalne pomoći nakon izbora, siže je sadržaja prošlonedeljnog sastanka delegacije otpuštenih radnika iz PIK-a „Bečej“ i predsednika opštine sa šefom kabineta predsednika Vlade Srbije.

Naime, nakon što je „MK grupa“ sredinom decembra prošle godine kupila PIK „Bečej“ u bankrotu, krajem decembra otkaz je dobilo oko 700 zaposlenih.
„Napravljen je spisak onih koji su ostali bez posla da se utvrdi precizno ko su ti ljudi, jer se ta cifra menja gotovo svakodnevno. Očekujemo da će Vlada Srbije do polovine aprila doneti zaključak kojim će reagovati na apel opštine i Centra za socijalni rad iz Bečeja kada je u pitanju socijalna ugroženost na teritoriji opštine. Vlada Srbije će zaključkom da opredeli određena finansijska sredstva kao vid socijalne pomoći za sve one koji su ostali bez posla, a proveli su značajan deo vremena u PIK-u `Bečej`“, rekao je novinarima predsednik opštine Vuk Radojević.
Zaključak bi Vlada Srbije trebala da donese u radnoj nedelji od 11. do 15. aprila, a potom će taj dokument biti dostavljen „Ministarstvu finansija koje će realizovati novac ka opštini, a lokalna samouprava će biti u obavezi tim zaključkom Vlade da realizuje ovu meru“, objasnio je Radojević. Prema njegovim rečima, pravo na socijalnu pomoć, o čijem iznosu nije želeo da govori, imaće otpušteni radnici kombinata koji će na dan isplate biti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
Kako je predsednik opštine rekao, socijalna pomoć PIK-ovim bivšim radnicima će biti isplaćena nakon aprilskih izbora da „ovakve i slične mere gde Vlada pokazuje socijalnu odgovornost ne bi bile politički zloupotrebljene i da ne bi moglo da se kaže kako se manipuliše glasovima“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija