Čeka se izbor u Vodokanalu: Tri kandidata za direktora

  17 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Početkom oktobra zatvoren je opštinski konkurs za izbor direktora Javnog preduzeća Vodokanal. Aktuelnom vršiocu dužnosti Zoranu Grbiću (predlog Srpske napredne stranke) 15. oktobra istekao je šestomesečni mandat, te bi nadležna komisija lokalne samouprave veoma brzo trebala da izabere direktora u tom javnom preduzeću, a tu odluku treba da prihvati i lokalni parlament.


Prema nezvaničnim informacijama, na konkurs za direktora Vodokanala prijavila su se tri kandidata, jedan od njih je aktuelni vršilac dužnosti direktora.


Uslovi konkursa za direktora su bili, osim opštih, da kandidat ima visoko obrazovanje stečeno na studijama drugog stepena (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije, magistar nauka), odnosno na akademskim studijama prvog stepena u trajanju od najmanje četiri godine iz oblasti mašinstva, ekonomije, prava, građevine, tehnologije, poljoprivrede ili prirodno-matematičke oblasti i da ima najmanje tri godine radnog staža.


Danas je 17. oktobar, a sednica lokalnog parlamenta na kojoj bi, osim izbora direktora Vodokanala, trebalo da bude usvojen i rebalans opštinskog budžeta i izveštaj o trošenju novca iz lokalne kase u prvih 9 meseci godine, još nije zakazana.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija