Kredit opštine: Potpisani ugovori

  17 oktobar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej je 17. jula raspisala javni poziv bankama za dostavljanje ponuda o dugoročnom kreditnom zaduženju lokalne samouprave. Tender je okončan 18. avgusta. Iako su ove novine iz opštine dobile i objavile informacije o tome da je odobren kredit na 202.432.000 dinara od dve banke, zvaničnih informacija o kreditu i o tome da li su potpisani ugovori sa bankama kreditorima, na opštinskom sajtu ni dva meseca nakon okončanja javne nabavke nema, uprkos tome što bi te informacije trebale da budu dostupne javnosti, s obzirom na to da će rate kredita narednih devet godine otplaćivati upravo poreski obveznici.


Predsednik opštine Vuk Radojević je krajem septembra odgovorio na pitanje novinara o kreditu, rekavši da je ugovor sa Unikredit bankom potpisan, a da sa Bankom Intesa još nije, zbog, kako je rekao, „usklađivanja termina i ništa drugo nije u pitanju“.


Upitan zašto na opštinskom sajtu nije objavljena informacija o rezultatima javne nabavke i potpisanim ugovorima sa bankama, Radojević je odgovorio: „To vidite sa službom koja je to radila, zaista ne znam te tehničke detalje, a ne znam ni zašto ne bi bilo objavljeno, kad sve ostalo jeste“.


Pitanje zašto na opštinskom sajtu nema nikakvih obaveštenja o postupku javne nabavke za kredit, ni o tome ko je izabran, koliko je ponuđača bilo, kada i sa kojom bankom je zaključen ugovor, na koji iznos, partiju i pod kojim uslovima, upućeno je prošle nedelje šefu Odseka za javne nabavke Jovani Topić, koja je rekla da obaveštenje o tome treba da bude postavljeno na opštinski sajt, ali se čeka da izabrane banke vrate potpisane ugovore, te da očekuje da će to biti do kraja – prošle – nedelje. „Opština je potpisala ugovore sa obe banke i poslati su njima na potpisivanje, jedan smo dobili, a od druge banke čekamo da nam se vrati“, rekla je Topić i potvrdila da je ugovor za 1. i 3. partiju kredita potpisan sa Unikredit bankom 17. septembra, ali da nema informaciju o tome kada je potpisan ugovor sa Bankom Intesa za 2. partiju kredita.


Do zaključenja ovog broja Bečejskog mozaika zvanične informacije o dugoročnom zaduživanju opštine Bečej nisu bile objavljene na opštinskom sajtu.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija