Unija sindikata nezadovoljna: Prosvetarima ponuđeno 5.000 ili 6.000 dinara

  03 novembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je da je na današnjem sastanku u Vladi Srbije ponuđeno da svakom ko radi u obrazovanju do kraja meseca bude isplaćeno 5.000 ili 6.000 dinara i dodala da nije zadovoljna ponuđenom sumom.

"S obzirom da se Unija zalagala da ta pomoć bude u visini jedne prosečne plate zaposlenog, ovim iznosom nismo zadovoljni", navodi se u saopštenju.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da bi prosvetni radnici trebalo oko 1. decembra da dobiju jednokratnu pomoć, čiji će iznos utvrditi Ministarstvo finansija.

"U svakom slučaju, koje god bude rešenje premijer (Aleksandar Vučić) će morati da razgovara sa Međunarodnim monetarnim fondom o tome i nakon toga mi ćemo znati koja je visina (pomoći)", rekao je Verbić novinarima u Beogradu.

On je kazao da je današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata prosvetnih radnika prisustvovao i premijer Srbije koji je potvrdio da će biti ispunjeno ono što je obaveza Vlade.
Prema sporazumu koji je potpisan sa sindikatima zaposlenih u prosveti, koji su štrajkovali zbog smanjenja zarada u javnom sektoru, zaposlenima u prosveti do kraja godine bi trebalo da bude isplaćena jednokratna pomoć u visini do jedne plate.
Verbić je dodao da je na sastanku bila i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, ali da nije bilo reči o Nacrtu zakona o platama u javnom sektoru.
Prema njegovim rečima, plate u javnom sektoru biće tema posebnog sastanka.

Beograd, 2. novembar 2015. (Beta)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija