Čekaju odbojkaško proleće

  27 februar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski odbojkaški klubovi, ženski i muški, sa različitim uspehom se takmiče u sezoni 2014/15. Dok su devojčice u priličnoj bodovnoj oskudici u odnosu na svoje rivalke, momci su u vrhu svoje tabele i ono... prilično „ladno“ gledaju na završetak takmičarske sezone.

Dvojici trenera, Aleksandru Ikiću, treneru ženskog odbojkaškog kluba, i Nikoli Džigurskom, treneru muškog odbojkaškog kluba (oba imaju ime „Bečej“) postavili smo istovetna i laka pitanja: kako ocenjuju proteklu jesenju polusezonu i šta očekuju od već započete – prolećne.
Aleksandar Ikić, trener ŽOK „Bečej“: „U jesenjem delu došlo je do smene generacija, budući da su nas napustile, ali samo pod znacima navoda, starije igračice, koje su otišle na fakultet, oslonili smo se na mlađe kategorije, pa smo u takvom sastavu dosta utakmica izgubili zbog neiskustva. One su mlade devojke, još devojčice, sedmi, osmi razred osnovne škole, prvi srednje... One imaju kvalitet i sad samo to treba da primene u starijem uzrastu. Malo su stegnute, zbog tog novog takmičenja u kome igraju, mada imaju više utakmica u mlađim kategorijama. Glupo smo izgubili par utakmica, ali to su te dečje bolesti... Pokušavamo da one kroz te utakmice steknu iskustvo, one imaju neosporan talenat, ali činimo veliki broj početničkih grešaka. Igrali smo egal sa svima, nijedna ekipa iz lige nas nije, što kažu, „razbila“, a često smo i nesrećno gubili, ali sve je to normalno u tom njihovom stasavanju i odrastanju. Očekujem da će na proleće i devojke biti malo sigurnije, ali da će nas malo i Fortuna pogledati...“.
Nikola Džigurski, trener OK „Bečej“: „Otvorili smo prvenstvo sa dva poraza – prvi protiv ekipe Vršca, koja je jedna od favorita za osvajanje titule i, iznenađujući poraz od Kikinde, posle koga smo se, da tako kažem, trgli i posle koga je došlo do promena u postavi i do uspona forme. Od tada smo sve utakmice dobili, bez izgubljenog seta, i sada smo drugi na tabeli, deleći to mesto sa Slovenom iz Rume. Već u prvom prolećnom kolu igraćemo vrlo bitnu utakmicu – derbi gostovanje u Vršcu. Gledaćemo da ne uđemo u pravu formu u drugom-trećem kolu prvenstva, nego da se to desi u pravo vreme, već u tom prvom kolu, kako bismo išli na to prvo mesto. Uistinu, u ligi iznad nas su mnogostruko veći troškovi za klubove učesnike, tako da u ovom trenutku, realno, to prvo mesto nije ambicija za odlazak u ligu više, nego je to samo takmičarski cilj – osvajanje prvog mesta. Prvo mesto, uz što veće angažovanje mladih igrača. U sve to uključujemo i mlađe igrače. Ove godine prvi put učestvujemo, kao klub, u kadetskom prvenstvu Vojvodine. I to kao mlađi kadeti – devedeset osmo i deveto godište, pošto generaciju 97. nemamo, tako da smo i mlađi od ostalih. Što se nesportskih stvari tiče, do ove jeseni smo bili prilično usamljeni, klub smo pretežno finansirali moja porodica i moj prijatelj Igor, koji vodi mlađe selekcije, međutim, od jesenas su nam se pridružili i roditelji naših mladića, tako da verujem da će klub ići u dobrom smeru“.
Prolećni start
U prvom prolećnom kolu odbojkašice subotičkog Spartaka opravdale su ulogu favorita i pobedile u tri seta. I u drugom kolu Bečejke gostuju i to u subotu u Odžacima, da bi u trećem kolu, u sredu, 5. marta od 19 časova i 30 minuta na parketu bečejske sportske hale dočekale odbojkašice Apatina.
I u muškoj ligi proteklog vikenda otpočeo je prolećni deo prvenstva. Bečejci su u početnom kolu bili slobodni, da bi ovog vikenda gostovali u vršačkom „Milenijumu“ lideru na tabeli OK „Banat“ na jednom od derbija čitavog prvenstva, dok će u trećem prolećnom kolu u Bečeju ugostiti „dužnike“ iz prvog dela prvenstva – odbojkaše Kikinde.

ZoLJ

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija