Vladimir Pavlov: „Banalni i pravno neutemeljeni napadi“

  03 februar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov povodom napada i optužbi SNS za malverzacije na konkursima tog sekretarijata i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića rekao je da su to „banalni i pravno neutemeljeni napadi“ i zartražio od Srpske napredne stranke (SNS) „da dozvole da institucionalni deo posla obavljaju nadležni organi, kao i da sagledaju sve moguće štete koje nanose radnim procesima i institucijama, napadajući političke oponente čak i kada je to potpuno pravno neutemeljeno.“

Potom je podsetio da „Srpska napredna stranka kao i svi građani, može dobiti sve informacije o radu i projektima odgovornih lica Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, od prof. dr Dragoslava Petrovića koji je tu funkciju obavljao zaključno sa 3. novembrom 2014. godine, odnosno, od Vladimira Pavlova koji je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj od 3. novembra 2014.“ O optužbama na račun Bojana Pajtića i njihovim motivimaq Vladimir Pavlov je saopštio:

„Nije posao predsednika Vlade niti da nadzire postupke konkursa, niti da odobrava finansijska sredstva na konkursima, niti da realizuje projekte pokrajinskih sekretarijata i institucija. Očigledno je da su napadi na Bojana Pajtića motivisani isključivo time što je on predsednik i najveće opozicione partije u Srbiji. Stupanjem na ovu dužnost, preuzeo sam obavezu na potpunu transparentnost rada Sekretarijata, kao i transparentnost postupaka sprovođenja konkursa ovog Sekretarijata." zaključio je Vladimir Pavlov u saopštenju za javnost od 2. februara.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija