Bojan Pajtić: Početkom marta vlada u senci

  03 februar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić rekao je danas da će u narednih mesec dana ta stranka obeležiti 25 godina od obnavljanja rada, a da će kruna toga biti promocija vlade u senci početkom marta.

Na konferenciji za novinare povodom jubileja stranke, Pajtić je, pozivajući se na reči Zorana Đinđića, rekao da se u poslednjih 20 godina ništa nije promenilo, jer je i danas, naveo je, za članstvo u DS potreban visok stepen integriteta i hrabrosti.
DS ne slavi već obeležava, jer je Srbija u teškoj ekonomskoj i institucionalnoj krizi, rekao je on, poručujući da je "danas država u kojoj nesposobna vlast koja prebacuje teret krize na građane smanjujući im plate, nije socijalno odgovorna država".
Dodao je da je Ombudsman opstruisan i napadan, da danas pravosuđe služi za linč političkih protivnika i da nema slobode medija.
On je poručio da sve dok "znanje i pravda budu ćutali, a neznanje i nepravda vrištali", biće potrebe za DS-om, za boljom i obrazovanijom alternativom sadašnjoj vlasti.
"Pravili smo greške, koje smo skupo platili 2012.", rekao je Pajtić navodeći da je DS podnosila najveće žrtve, kao što je ubistvo premijera i lidera DS Zorana Đinđića.
Pajtić je rekao da ne bi bilo evropskog puta ni regionalnog pomirenja da nije bilo Demokratske stranke i da je ponosan što je danas njen predsednik.
Naveo je da je DS danas drugačija nego 2012. jer je bliža izvornim principima.

Osnivač DS-a Dragoljub Mićunović rekao je da se 3. februara 1999. ta stranka obavezala da dok postoji neće se uspostaviti vladavina jednog čoveka.
"To i danas možemo da ponovimo", rekao je Mićunović, poručujući da je DS čuvala obraz Srbije, borila se za mir i toleranciju, zbog čega je trpela nasilje.
Govoreći o zaslugama DS-a, Mićunović je naveo da je ta stranka bila jedini politički most sa naprednim strankama i naprednim zemljama, da je jednu poraženu zemlju vratila u normalan svet, da je odigrala važnu ulogu 5. oktobra 2000. godine...
On je međutim naveo i da je DS dok je bila na vlasti činila mnoge propuste i greške, ali i da je platila mnogo zbog napada i hapšenja njenih članova. On je izrazio uverenje da će DS ponovo zauzeti najvažnije mesto u društvu.
Jedan od najstarijih članova DS-a Branislav Belić je mladima poručio da se bore za demokratiju i slobodu i da "grade porodicu koja je ugaoni kamen Srbije".
Najmlađa članica DS-a Milena Milojević (18) rekla je da se u tu stranku učlanila jer zastupa interese mladih i jedini je pravi izbor za sve njih.

Beograd, 3. februara 2015. (Tanjug)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija