Advokatska komora Srbije: Advokati nastavljaju štrajk

  26 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je u četvrtak da će štrajk koji je započet 13. septembra biti nastavljen do konačnog ispunjenja zahteva Komore bez obzira na to kakvu odluku o Uputstvu o štrajku državni organi budu doneli.

 

Ministar pravde Nikola Selaković juče je pismom predložio Advokatskoj komori Srbije da stavi van snage uputstvo za postupanje tokom štrajka advokata i ocenio da to uputstvo predstavlja direktnu pretnju advokatima koji neće da štrajkuju i da je zbog toga protivustavno i protivzakonito.

Prema pisanju beogradskih medija Ministarstvo je zatražilo od Vlade Srbije da taj akt stavi van snage, dok će Ministarstvo pokrenuti postupak za ocenu ustavnosti tog akta, kojim bi oni članovi Komore koji ne štrajkuju bili novčano kažnjeni ili izbrisani iz advokatskog adresara.

"Bez obzira na pravnu sudbinu 'Uputstva' svi članovi, svih komora unutar AKS su upoznati sa punovažnom odlukom Skupštine AKS o obustavi rada od 13. septembra 2014. godine i svi članovi komore su dužni da poštuju odluke komore", navodi se u saopštenju AKS.

 Beta (25.sptembar 2914)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija