JP Toplana: „Hladne“ i „tople“ probe pre početka grejne sezone

  29 septembar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Javno preduzeće Toplana Bečej obaveštava kupce toplotne energije za grejanje koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja (SDG) da će u sklopu priprema za početak grejne sezone od 5. oktobra obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja – takozvane hladne i tople probe.

U toku „hladnih” proba radnici Toplane će obaviti dopunjavanje i stavljanje pod pritisak vrelovodne mreže, toplotnih podstanica i kućnih instalacija centralnog grejanja.

U toku „toplih” proba ispitivaće se funkcionalnost postrojenja za proizvodnju toplotne energije, vrelovodne mreže i toplotnih podstanica kupaca.

S obzirom na to da sistem daljinskog grejanja nekoliko meseci nije bio u funkciji, prilikom „hladnih” i „toplih” proba mogu se očekivati curenja u toplotnim podstanicama i na kućnoj instalaciji centralnog grejanja kupaca, saopšteno je iz Toplane.

Iz javnog preduzeća mole građane da u narednom periodu obrate pažnju na eventualna curenja na kućnoj instalaciji centralnog grejanja i na toplotnim podstanicama.

U slučaju curenja na kućnoj instalaciji, toplotnim podstanicama ili na vrelovodnoj mreži građani treba da obaveste tehničku službu Toplane na brojeve telefona 021/6912-761 od 7 do 15 časova ili
021/6915-470 od 6 do 14 sati.

Grejna sezona počinje 15. oktobra, a izuzetno može da počne ranije ako tri dana uzastopno u 21 čas temperatura spoljnjeg vazduha iznosi 12⁰ C ili niže, saopšteno je iz JP Toplana.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija