Bečej: Zvanično tri nova slučaja na brzom testu, 12 na PCR testovima

  07 avgust 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U poslednja 24 časa (od 6. do 7. avgusta) u kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej brzim testom je testirano 18 građana. Od tog broja testiranih troje je pozitivno na kovid-19, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Bečej.

Ukupan broj pozitivnih na kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja na brzom testu od početka ovog talasa epidemije u opštini Bečej je 92, navodi se iz Štaba za vanredne situacije opštine Bečej, koji se poziva na podatke Doma zdravlja Bečej.

U poslednja 24 časa pristiglo je 14 rezultata PCR testa od Instituta za javno zdravlje Vojvodine, od kojih je 12 osoba pozitivno, a dve su negativne na kovid-19.

U poslednja 24 časa nijedna osoba nije upućena na hospitalizaciju, a po dosad objavljenim zvaničnim podacima, od početka ovog talasa epidemije ukupan broj pacijenata upućenih na hospitalizaciju je bio 15.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi kao i osobe za koje se sumnja da su bili u kontaktu sa zaraženima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Postoje nejasnoće o ukupnom broju pozitivnih na koronavirus u opštini Bečej, jer se saopštava samo ukupan broj pozitivnih na brzim testovima (serološki), ali ne i na PCR testovima, a, prema raspoloživim informacijama novinara Bečejskog mozaika, trebalo bi da svi koji su pozitivni na brzim testovima urade i PCR test – ipak, može se desiti da je PCR pozitivan iako je serološki test negativan, kao i da je serološki test pozitivan, a PCR negativan –, te bi se do preciznih podataka o broju zaraženih moglo doći upoređivanjem tih brojki, ali takvi, uslovno rečeno, ukršteni podaci se i dalje ne saopštavaju, uprkos zahtevu redakcije Bečejskog mozaika da se saopšte precizni podaci o ukupnom broju zaraženih koronavirusom.

Ne saopštavaju se, takođe, informacije o broju građana u izolaciji i o broju oporavljenih od kovida-19.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija