Komunalno preduzeće „Potisje“: Prošli rokovi za prodaju – potrebna nova odluka

  15 jul 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Komunalno preduzeće „Potisje“ do kraja novembra prošle godine trebalo je da promeni manjinskog vlasnika, međutim, to se do sredine jula ove godine nije desilo.

Manjinski vlasnik (49%) komunalne firme je i dalje „Aliska tera“ iz Mađarske, uprkos tome što je Skupština opštine Bečej u oktobru 2019. godine odbila kupovinu udela od 49 odsto za 100.000 evra i dala dozvolu da manjinski vlasnik proda svoj udeo trećem licu.

Tada je „Aliska tera“ navela da će ugovor o prodaji 49 odsto „Potisja“ za 100.000 evra biti zaključen do kraja novembra meseca.

O tome zašto nije promenjen manjinski vlasnik „Potisja“ u navedenom roku, direktor preduzeća u većinskom vlasništvu opštine Bečej Zoltan Feješ je rekao da su rokovi za prodaju istekli, ali je lokalna samouprava nedavno ponovo obaveštena o nameri „Aliska tere“ da proda svoj manjinski udeo, međutim, za to je ponovo potrebna odluka bečejskog parlamenta.

S obzirom na to da su u međuvremenu održani lokalni izbori, svojevrsnu dozvolu za promenu manjinskog vlasnika bečejskog komunalnog preduzeća mora da da novi saziv Skupštine opštine Bečej. Konstitutivna sednica Skupštine opštine zakazana je za 21. avgust.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija