Opštinski odbor SNS-a: Kandidat za predsednika opštine biće Dragan Tošić

  23 jun 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Kandidat za predsednika opštine Bečej Srpske napredne stranke biće zamenik predsednika OO SNS i sadašnji predsednik opštine Dragan Tošić, rečeno je danas na konferenciji za novinare te stranke.

„Za očekivati je na osnovu ovolike podrške da predsednik opštine Bečej bude iz redova Srpske napredne stranke, to jest sa naše liste Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Mislim da tu nema nikakvih nedoumica. Kada sam govorio o političkoj stabilnosti i političkom kontinuitetu, onda sam govorio upravo i o tome, jer od 2012. godine imamo priliku da imamo tu vrstu političke stabilnosti i kontinuiteta i očekujemo i 2020. da nastavimo tu vrstu kontinuiteta i u smislu rukovođenja opštinom Bečej kako bismo u potpunosti opravdali poverenje građana opštine Bečej i kako bismo bili u prilici da pružimo adekvatne rezultate shodno očekivanjima“, rekao je predsednik opštinskog odbora stranke Vuk Radojević koji, međutim, nije dao precizan odgovor na pitanje novinara ko bi mogao da bude kandidat za predsednika Skupštine opštine, rekavši da će to biti „predmet razgovora sa potencijalnim koalicionim partnerima“.

Naime, kako je rekao, takva je bila politika i u prethodnom mandatu, kada je izborna lista SNS-a i koalicionih partnera samostalno imala većinu u bečejskom parlamentu, ali to je „način i model rada Srpske napredne stranke, da pružimo mogućnost i ostalima koji su dobili određeni nivo poverenja građana opštine Bečej da aktivno učestvuju, podele odgovornost i daju svoj doprinos u daljem razvoju opštine Bečej. Apsolutno smo u tom smislu otvoreni“.

Radojević je rekao da je njegova stranka voljna da da uključi sve one „koji su prešli cenzus, koji će učestvovati u naredne četiri godine u političkom životu Bečeja, da preuzmu deo odgovornosti, da nam pomognu i da daju doprinos. Svi su dobrodošli koji hoće da pomognu. Međutim, ne vidim baš da su ovi drugi politički akteri na političkoj sceni Bečeja dali neki svoj doprinos u razvoju Bečeja. Ja bih voleo da je tako, međutim, možemo da konstatujemo samo da je Srpska napredna stranka apsolutno učinila maksimum napora i sve što se radilo u Bečeju, da je to upravo doprinos Srpske napredne stranke“.

Po rezultatima lokalnih izbora SNS može i sama da formira vlast jer je osvojila 20 odborničkih mandata, a po broju osvojenih mandata sledi SVM (11).

Na konferenciji za novinare funkcioneri SNS-a saopštili su da je pobeda na lokalnim izborima 21. juna bila istorijska, da su građani toj stranci ukazali najveće poverenje sa 9.158 osvojenih glasova – od 32.787 građana, koliko je upisano u birački spisak, glasalo je njih 17.580, odnosno 53,6%.
Saopšteno je i da je SNS imala više glasova na svim biračkim mestima nego pre četiri godine i da je pobedila na gotovo svim biračkim mestima – na 32 od ukupno 38.

Upitani na kojim biračkim mestima nisu pobedili, funkcioneri SNS-a su rekli „da ima nekoliko biračkih mesta u Bačkom Petrovom Selu gde nismo odneli pobedu, u pitanju su tri biračka mesta u Bačkom Petrovom Selu, a na primer, na tri smo mi pobedili. Na glasačkim mestima 31, 32 i 35 nismo pobedili, a u drugoj mesnoj zajednici u Bečeju smo takođe značajno popravili rezultat, za preko 52,5 odsto, na biračkom mestu broj 10 dobili smo 191 glas, a SVM 206“. SNS nije pobedila još na biračkim mestima 11 i 12 u drugoj mesnoj zajednici.

Zameniku predsednika OO SNS Draganu Tošiću postavljeno je pitanje o tome koliki su bili troškovi izborne kampanje u opštini Bečej, a on je odgovorio da će novinari da dobiju izveštaj o tome.

„Srpska napredna stranka je bila jedna od najtransparentnijih u prethodnom periodu, ne samo u Bečeju nego i na nivou cele države i nikad nije bilo problema što se tiče tih izveštaja. Neće biti ni sada i sve će biti transparentno kao i sve što radimo u Bečeju“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija