Pandemija koronavirusa: U Bečeju registrovana zaraza Covidom-19

  08 jun 2020
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

U Bečeju, po zasad nezvaničnim informacijama, tokom prošle nedelje registrovan je slučaj zaraze Covidom-19. Po podacima kojima redakcija Bečejskog mozaika raspolaže, registrovan je slučaj koronavirusa u preduzeću Sojaprotein, ali zaraženi nema simptome, te predstoji testiranje zaposlenih.

Zahteve za potvrdu te informacije redakcija Bečejskog mozaika uputila je Domu zdravlja Bečej.

Direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić rekla je da zaposleni u Sojaproteinu nije testiran u Domu zdravlja u Bečeju, te da se novinari za više informacija obrate Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Novinarska pitanja poslata su Institutu za javno zdravlje Vojvodine i PR službi Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, ali do 11.40 časova nije dobijen nikakav odgovor.

Novinar Bečejskog mozaika pozvao je telefonom i Sojaprotein, ali je osoba koja se javila na broj telefona centrale, rekla da se trenutno niko od rukovodilaca ne nalazi u preduzeću. Upitan da li je to zbog toga što je u firmi registrovan slučaj Covid-19, odgovor je bio: „Pa tako nešto otprilike“.

Iz opštine Bečej je potvrđena nezvanična informacija redakcije Bečejskog mozaika o registrovanom slučaju zaraženog u Sojaproteinu. 

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić rekao je da se on danas ujutro testirao na Covid-19, uprkos tome što nema simptome, te da do dobijanja rezultata koje očekuje sutra ujutro, radi od kuće.

Po podacima sa zvaničnog sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs od početke epidemije do danas je registrovano 9 slučajeva zaraze novim koronavirusom u Bečeju, međutim, prema informacijama iz Doma zdravlja, nijedan građanin kome je urađen PCR test na prisustvo novog koronavirusa u kovid ambulanti u Bečeju – do prošle nedelje 306 – nije imao pozitivan rezultat.

U Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, objavljeno je juče, 7. juna, na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, od 6. do 7. juna u 15 sati na koronavirus je testirano 3.317 osoba, a virus je potvrđen kod 82.

Broj aktivnih slučajeva je 475.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 249.

Od početka epidemije koronavirusa u Srbiji je zaraženo 11.823 osoba. Procenat smrtnosti je 2,11 odsto.

Na respiratorima je 15 osoba.

Do 15 časova 7. juna u Srbiji su testirane ukupno 272.502 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija