Zaposleni Doma zdravlja nisu imali kontakt sa virusom Covid-19

  02 jun 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Obavezno serološko testiranje na Covid-19 zaposlenih u Domu zdravlja Bečej, prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, obavljeno je 25. maja.

U odgovoru na zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić je 2. juna saopštila da „prilikom serološkog testiranja brzim testovima prema instrukcijama 193 zaposlena u DZ Bečej, utvrđeno je da nijedan zaposleni nije imao kontakt sa virusom Covid-19“.

Serološkim testiranjem dobija se informacija o tome da li je osoba bila izložena virusu.

U vezi sa eventualnim registrovanim slučajevima zaraze građana Bečeja novim koronavirusom, Nešić je navela da je od početka epidemije do 1. juna 2020. godine u Domu zdravlja Bečej PCR testom testirano 306 građana opštine Bečej „na Covid-19 i nijedan od tih rezultata nije bio pozitivan“.

Što se tiče ranijih kontakata građana Bečeja sa novim koronavirusom, direktorka Doma zdravlja Kosana Nešić je saopštila da od „25 građana opštine Bečej koji su testirani brzim testom, prema vrlo preciznim instrukcijama IZJZV, nijedan nije imao kontakt sa virusom Covid-19“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija