Prostorni plan: Izmene zbog „Male zarde“ i proizvodnje struje iz obnovljivih izvora

  21 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Prostorni plan opštine Bečej trebalo bi da bude promenjen na sednici Skupštine opštine 26. maja. Izmene se odnose na lokacije u Bečeju, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu.

Na katastarskoj parceli 1877 u katastarskoj opštini Bačko Petrovo Selo cilj izmena je utvrđivanje nove namene za objekat „Mala zarda“, tako što se namena objekta predškolska, odnosno školska zgrada menja u multifunkcionalni centar (centar za edukaciju i okupljanje sa muzejom školstva i postavkom znamenitim ljudima Bačkog Petrovog Sela), a potrebno je i preispitivanje pravila uređenja i građenja u skladu sa ovom namenom.

Inače, objekat „Mala zarda“ je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture evidentirao kao nepokretno kulturno dobro.

Biće utvrđena i nova namena katastarskih parcela 26986 i 26987 u katastarskoj opštini Bečej – biogasno postrojenje, kao postrojenje za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, kapaciteta 999 kW.

Poslednja izmena u Prostornom planu je nova namena katastarskih parcela 13477, 13478 i 13479 u katastarskoj opštini Bačko Gradište – postrojenje za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, kapaciteta 999 MW.

B.M. (Fotografija: „Mala zarda“, arhiva Bečejskog mozaika, 2009. godina)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija