Opština Bečej: „Bečej noću“ neće biti održan, „Tanderbal“ pod znakom pitanja

  20 maj 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Manifestacija „Bečej noću“ ove godine neće biti održana zbog aktuelne epidemiološke situacije, saopštio je organizacioni odbor manifestacije.

Program za 20. jun u centru Bečeja je otkazan, kako se navodi, iz bezbednosnih razloga i zabrane okupljanja većeg broja ljudi.

„Takođe, imajući u vidu da je ovo jedina manifestacija na teritoriji opštine Bečej koja se ne finansira iz budžeta opštine Bečej, već isključivo iz donacija privrednog sektora i konkursa viših nivoa vlasti, smatramo da bi bilo neodgovorno da se u ovom trenutku oslanjamo na takvu vrstu finansijske podrške“, saopštio je organizacioni odbor, koji ipak dodaje da će ove godine četvrti po redu „Bečej noću“ simbolično biti obeležen podelom 1.000 majica sa simbolima festivala, kao i „ispaljivanjem grandioznog vatrometa sa krova nekadašnje robne kuće“, te se pozivaju građani da 13. juna u 22 čas prisustvuju vatrometu „koji predstavlja zaštitni znak festivala i koji će vas ponovo ostaviti bez daha“.

Upitani zašto se pozivaju građani na vatromet, jer bi i to značilo okupljanje većeg broja ljudi, iz organizacionog odbora navode da se preporučuje da građani prate vatromet iz svojih domova, a oni koji bi došli u centar grada, treba da budu na obaveznom odstojanju jedni od drugih.

Za narednu godinu organizacioni odbor „Bečej noću“ građanima je obećao „najveći spektakl do sada“.

Za sada se ne zna da li će druga manifestacija, „Festival na vodi – Tanderbal“ ove godine biti održan u avgustu, ali je na poslednjoj sednici Skupštine opštine prvobitno predviđen iznos za taj program redukovan na oko milion dinara.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija