Vlada Srbije: Produžena zabrana kretanja za vikend – bez sankcija za one koji idu u dom zdravlja

  09 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vlada Srbije je saopštila da je u cilju sprečavanja širenja Covid-19 izmenila trajanje ograničenja kretanja za vikend.

Zabrana kretanja stupa na snagu od sutra, 10. aprila.

Za sve građane Republike Srbije važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 časova ujutru.

Bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe ili treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, ne treba da odlažu odlazak i neće biti sankcionisani ukoliko zbog toga napuste svoj dom, saopštila je Vlada.

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti svoje domove u petak, od 4 do 7 časova ujutro, kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u petak, u istom periodu – od 4 do 7 časova ujutro.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani svoje kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru, kao i svakoga dana između 23 časa i 1 čas posle ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka, piše u saopštenju.

„Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici“, saopštila je Vlada Srbije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija