Nove izmene u Domu zdravlja: „Korona centar“ u „Jodnoj banji“

  03 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani koji osećaju simptome slične koronavirusu od 1. aprila mogu u domovima zdravlja da provere svoje zdravstveno stanje, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić tog dana.

On je za RTS objasnio da će građanima u objektima koji su namenjeni samo za pacijente sa simptomima koronavirusa biti urađena dijagnostika, merenje temperature, krvna slika, rendgen, da će dobiti mišljenje lekara, usmerenja da li će ići u samoizolaciju i savet šta dalje da preduzmu.

U želji da proverimo da li u Bečeju postoji objekat koji je namenjen samo za pacijente sa simptomima koronavirusa, te da li postoji novi protokol za te ljude, početkom nedelje kontaktirali smo direktorku Doma zdravlja Bečej Kosanu Nešić, ali do danas do 17.30 časova nismo dobili nikakav odgovor, niti se Dom zdravlja oglasio sapštenjem za javnost.

U obilasku lokacija zdravstvenih ustanova, međutim, uočili smo da je „Jodna banja“ izmeštena iz svog objekta, a na ulazu u „Jodnu banju“ piše: „Testiranje na Covid-19“.

Glavni ulaz „Jodne banje“ 3. aprila oko 17 časova bio je zaključan, te se stiče utisak da se testiranje zasad ne obavlja u tom objektu.

Inače, Odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije premešteno je na očno odeljenje u Dom zdravlja, a ulaz je iz Hitne službe, piše na vratim „Jodne banje“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija