Opština Bečej: Zakazane su licitacije za zakup državnog zemljišta

  03 april 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokalna samouprava objavila je 1. aprila oglas za javnu licitaciju za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Bečej.

Javna nadmetanja za ukupno 127 hektara zemlje u katastarskim opštinama Bečej, Radičević, Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo trebalo bi da budu održana u zgradi opštine od 16. do 21. aprila. Početna cena po hektaru je od oko 28 do 195 evra (3.000 do 23.000 dinara).

Rok za podnošenje dokumentacije za potencijalne zakupce je 13. april.

Iz lokalne samouprave smo na pitanje kako će biti održana licitacija s obzirom na to da je u vanrednom stanju zabranjeno okupljanje ljudi, dobili odgovor da je od Ministarstva poljoprivrede dobijene instrukcije da se nadmetanja održe tako što će se poštovati mere o sprečavanju širenja Covid-19.

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede je 20. marta objavila obaveštenje za gradove i opštine u kom se navodi da „imajući u vidu navedene zakonske propise, agrorokove, kao i činjenicu da značajna površina poljoprivrednog zemljišta nije data u zakup i korišćenje za agroekonomsku 2019/2020. godinu, neophodno je da se što veća površina zemljišta stavi u funkciju poljoprivredne proizvodnje i održe javna nadmetanja po odlukama o raspisivanju javnog oglasa koje ste doneli uz saglasnost ovog Ministarstva“.

U obaveštenju piše i da opštine i gradovi prilikom održavanja javnog nadmetanja treba da imaju u vidu da je uvedeno vanredno stanje i mere Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa koje se, između ostalog, odnose i na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

„S tim u vezi, okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica i broj lica koja mogu da borave u istoj prostoriji… pa ukoliko ste u mogućnosti organizujte javno nadmetanje u većim prostorijama ili na otvorenom. Naročito pratite objave i primenite sve druge mere koje eventualno Vlada Republike Srbije bude donela do održavanja javnog nadmetanja u vašoj jedinici lokalne samouprave“, piše u obaveštenju Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija