U Bečeju ne radi narodna kuhinja: Nema obroka za oko 350 socijalno ugroženih ljudi

  16 januar 2020
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Narodna kuhinja u Bečeju koja je dosad funkcionisala pri Gerontološkom centru u Bečeju od 1. januara ne radi. Na taj način je oko 350 ljudi u stanju socijalne potrebe, po evidenciji Centra za socijalni rad, ostalo bez jedinog toplog obroka dnevno – baš u toku zime.

Reč je, navodno, o tome da bi trebalo da bude raspisana javna nabavka za uslugu narodne kuhinje.

Usluga prihvatilišta, takođe pri Gerontološkom centru, od 1. januara ove godine trebalo je da je prestalo sa radom, s tim da se za dosadašnje korisnike prihvatilišta nađe drugi adekvatan način zbrinjavanja, informacije su od zaposlenog u Gerontološkom centru.
Što se tiče kućne nege, ta usluga navodno još funkcioniše pri Gerontološkom centru.

Navedene informacije su nezvanične, jer novinar Bečejskog mozaika nije uspeo da stupi u kontakt sa direktorom Gerontološkog centra Đerđom Ricom, saopšteno je samo da on ove nedelje neće biti na radnom mestu, te je preporučeno da novinar pokuša da stupi u kontakt s njim naredne nedelje.

Sagovornici Bečejskog mozaika u lokalnoj samoupravi takođe nisu imali zvanične podatke o situaciji u vezi pre svega sa (ne)radom narodne kuhinje, osim toga da po njihovom saznanju ne radi. Ta informacija je potvrđena i od pojedinih zaposlenih u Gerontološkom centru.

U opštinskom budžetu za 2020. godinu za narodnu kuhinju predviđeno je 3,4 miliona dinara, za prihvatnu stanicu 640.000 dinara, a za otvorenu zaštitu 4,7 miliona dinara.

K.D.F. (Fotografija: Arhiva Bečejskog mozaika)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija