Év végi koncert: Becseiek is táncoltak Csongrádon

  16 januar 2020
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Óbecsének több testvérvárosa van, többek között Szekszárd, Sátoraljaújhely, Csíkszereda, a szlovákiai Galánta, de Csongráddal van a legszorosabb kapcsolata.

A két helység kapcsolata nem abban merül ki, hogy a város vezetői találkoznak a városnapok alkalmával, hanem sportolók is barátkoznak, azonban a két város közötti művelődési élet a legmeghatározóbb. Több olyan rendezvény van Csongrádon, amelyeken az óbecsei fellépők, táncosok, énekesek és zenekarok rendszeresen részt vesznek.

December végén tizenhetedik alkalommal tartotta meg a Csongrádi Fúvószenekar óévbúcsúztató koncertjét. Ezúttal is megtelt a Mozi Menza színházterme.

A Kováts Attila irányítása alatt tevékenykedő fúvószenekar meghívására a rendezvényen, immár másodízben, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör társas- és modern tánccsoportjának tagjai is részt vettek.
„A Csongrádi Fúvószenekar felkérésére utaztunk Csongrádra az óévbúcsúztató hangversenyükre, amelyre a lányokkal két új koreográfiát készítettünk. Nagy megtiszteltetést és egyben kihívást is jelentett nekünk a közreműködés, mivel élő, a fúvósok által muzsikált zenére kellett táncolni. Óriási sikerünk volt”, mondta Ricz Róbert, acsoport művészeti vezetője.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija