Štrajk poštara: U Bečeju suspendovano sedam zaposlenih

  12 decembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U bečejskoj pošti zbog obustave rada juče je suspendovan jedan, a danas šest zaposlenih. Reč je o celoj dostavi pošte.

Udaljenje sa posla stupa na snagu odmah i traje do tri meseca, rekao je novinaru Bečejskog mozaika jedan od zaposlenih. Za to vreme trebalo bi da im se isplaćuje 30 odsto plate, a to je 10.000 dinara mesečno.

Naš sagovornik dodaje da dostava odbija da radi dok se ne reši situacija sa primanjima, ili će zaposleni da traže drugi posao.

U bečejskoj pošti svi šalteri rade od juče, jer su takav nalog dobili, a do juče je radila samo jedna šalterska službenica.

Po podacima kojima mediji raspolažu, u Srbiji je oko 3.000 zaposlenih u poštama suspendovano sa posla.

Radno vreme pošte u Bečeju, dok traje obustava rada je od 10 do 17 časova.

Ranije, 9. decembra, predstavnici zaposlenih u Pošti Srbije nisu prihvatili ponudu poslovodstva javnog preduzeća o povećanju ukupne mase zarada za 10 odsto i nastavili su obustavu rada.

Podsetimo da su predstavnici sindikata u Beogradu saopštili prošle nedelje da su na obustavu rada primorani, jer kako tvrde, Vlada nije ispunila obećanje da će do 30. novembra radnicima sa najnižim primanjima biti promenjen koeficijent i linearno povećane zarade. Navode i da su plate u srpskim poštama bedne, manje od 40.000 dinara.
Radnici traže povećanje zarada u visini republičkog proseka, koji prema zvaničnim podacima iznosi oko 54.000 hiljade dinara.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija