Umesto dva postavljeno jedno autobusko stajalište: Izvođač tražio produženje roka

  06 novembar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U centru Bečeja, u ulici Danila Kiša, ispred prodavnice Maxi početkom oktobra izgrađen je temelj jednog autobuskog stajališta, a potom je postavljeno i samo stajalište na to mesto, međutim, ono još nije u funkciji, jer treba da bude povezano na struju.

Opština je podnela zahtev za priključak, ali dinamika posla zavisi od Elektrodistribucije.

Drugo stajalište trebalo bi da bude postavljeno kod muzičke škole, međutim, do 6. novembra nisu izliveni temelji.

Podsetimo da je rok za izvođenje radova bio 30 radnih dana – krajnji rok za postavljanje stajališta je sutra, 7. novembar.

U međuvremenu je izvođač radova, Euromodul“ iz Nove Pazove, zatražio produženje roka, prema nezvaničnim informacijama novinara, za još 10 dana.

Opština je u postupku javne nabavke 3. septembra dodelila ugovor za nabavku i postavljanje dva stajališta sa hlađenjem i grejanjem preduzeću „Euromodul“ iz Nove Pazove koji je dao ponudu vrednu 7,786 miliona dinara bez PDV-a.

U konkursnoj dokumentaciji lokalne samouprave prilikom javne nabavke stajališta pisalo je da će se „plaćanje fakture vršiti u dve budžetske godine u skladu sa prilivima u budžetu i to na sledeći način: 53% ugovorene vrednosti platiće se 2019. godine na osnovu ispostavljene fakture u roku od 5 dana , dok će se preostalih 47% isplatiti u 2020. godini u roku od 5 dana od dana predaje konačnog računa u skladu sa programskim budžetom“.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija