Gradsko pozorište: Sutra počinje Festival monodrame

  15 oktobar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sutra počinje 7.  Bečejski festival monodrame „Be:femon“ u Gradskom pozorištu. Od 16. do 19. oktobra biće prikazano 7 predstava iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Festival monodrame svečano će otvoriti glumica Neda Arnerić 16. oktobra od 20 časova, a kao i prethodnih godina, posetioci festivala će pre svečanog otvaranja imati priliku da prisustvuju razgovoru sa Nedom Arnerić, jednom od najznačajnijih glumica jugoslovenskog filma i pozorišta u Kreativnom centru od 18 časova.

Proklamovani cilj „Be:femona“ je afirmisanje monodramske forme kao posebnog vida teatarskog izraza koji podrazumeva vrhunsko glumačko umeće. Uprkos tome što su monodrame „teške“ za gledanje – samo je jedan glumac na sceni i akcenat je pre svega stavljen na tekst – bečejska publika iz godine u godinu pokazuje da i male sredine znaju da „naprave“ publiku koja je zainteresovana za kvalitet.

Na sedmom „Be:femonu“ biće prikazano 7 monodorama.

Festival sutra, 16. oktobra od 20 časova počinje monodramom „Jul“ (prema tekstu Ivana Viripajeva) koju igra Nataša Tapušković u režiji Tare Manić, u samostalnoj produkciji iz Beograda.

Komad „Not the right leg“ koji igra Danka Sekulović u režiji Ane Popović u produkciji „Tri groša“ i „Cirkusfera“ iz Beograda zakazan je za 17. oktobar u 17 časova.

Monodramu „Pu spas za sve nas“ (po motivima dnevnika Diane Budisavljević) bečejska publika će imati priliku da pogleda u izvedbi i režiji Jelene Puzić i u produkciji Centra za interaktivnu umetnost – ISPAD iz Beograda, 17. oktobra od 20 časova.

Vanja Matujec će izvesti monodramu „Baš ti, baš tu“ u režiji Bruna Bebića, u produkciji „Auzvinkl“ i „Teatar Exit“ iz Zagreba. Vreme prikazivanje predstave je18. oktobar u 17 časova.

„Dnevnik jednog ludaka“ (po tekstu N. V. Gogolja) publika će imati priliku da pogleda u izvedbi i režiji Dušana Matejića, u samostalnoj produkciji iz Beograda 18. oktobra u 20 časova.

Zoltan Molnar će da nastupi s monodramom „Čovek sa cvetom u ustima“ (po tekstu Luiđija Pirandela) u režiji Đanluke Barbadorija u produkciji „Ponte tra Cultura“ i Italijanskog kulturnog centra iz Beograda (predstava se igra na mađarskom jeziku) 19. oktobra s početkom u17 časova.

Predstava „Hasanaginica“ (prema tekstovima M. Ogrizovića, A. Šantića i Lj. Simovića) prikazaće se u izvedbi i režiji Marije Đajić u produkciji „Poetski teatar BiT“ iz Trebinja 19. oktobra u 20 časova.

Cena ulaznica za pojedinačne predstave je 200 dinara, a komplet karata za sve predstave je 1.000 dinara.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija