Opštinske nagrade: Za vrtić, privrednike, poslastičarnicu...

  09 jul 2019
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Skupština opštine će u petak doneti odluku o dobitnicima godišnjih nagrada opštine Bečej za 2019. godinu, po predlogu nadležne opštinske komisije.

Obrazložene predloge za nagrade opštine mogle su da podnesu pojedinci, organizacije, opštinska tela do 24. juna.

Ove godine godišnja nagrada lokalne samouprave za dan grada, 1. avgust, po predlogu nadležne komisije biće dodeljena Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ u Bečeju, iz oblasti obrazovanja (inicijativu su podneli roditelji) „za doprinos u unapređenju vaspitno-obrazovnog rada sa decom radi sticanje novih iskustava i učenja, koja utiču da svako dete maksimalno razvije svoje mogućnosti. Kao rezultat dugogodišnjeg rada, ustanova je ocenjena najvećom ocenom Tima za spoljašnje vrednovanje kvaliteta rada predškolskih ustanova“, piše u obrazloženju nagrade.

Priznanje se dodeljuje zatim Tijani Grujić, akademskoj slikarki i profesorki, iz Bečeja, iz oblasti kulture i umetnosti (inicijativu je podnelo UG „Obrazovni impuls“), „za doprinos širenju kulture i umetnosti kroz učešće na javnim perfomansima i izložbama u Zagrebu, Njujorku, Kanu, Parizu, Briselu, kao i kvalitetnom pedagoškom radu sa decom u redovnoj nastavi. Takođe, kroz vannastavne aktivnosti zainteresovanu decu dodatno upoznaje sa slikarstvom i vajanjem i omogućuje njihovo slobodno likovno i kreativno izražavanje. Pokretač je i koordinator umetničke radionice i izložbe, sada već međunarodnog karaktera, u okviru manifestacije `Bečej noću`. Uporedo sa likovnim izražavanjem, radi i na dizajniranju unikatne odeće i aksesoara, sa printom njenih autentičnih slika“, piše o razlozima dodeljivanja priznanja.

Priznanje će primiti i Roland Sabolčki, vlasnik „ Agro-land“ d.o.o. iz Bečeja, iz oblasti privrede (inicijativu su podneli udruženje „Petrovoselski ovan“ i udruženje poljoprivrednika iz Bečeja), koji, kako se navodi, „svojim delima, postignućima doprinosi svakodnevnom, privrednom i društvenom razvoju i ugledu opštine Bečej. Uspešnim vođenjem kompanije, zalaganjem, trudom i radom, te ostvarivanjem ciljeva da stabilizuje poziciju firme na novim tržištima i postizanjem kontinuiranog rasta poslovnih rezultata, jedan je od vodećih preduzetnika koji čini da se za opštinu Bečej čuje u širem regionu. Kao društveno odgovorna ličnost pomogao je u realizaciji raznih manifestacija u organizaciji lokalne samouprave, nevladinih organizacija i kulturno-umetničkih društava“.

Obrazloženje za dodelu priznanja Robertu Fazekašu, preduzetniku iz Bečeja iz oblasti očuvanja prirode i zaštite životne sredine (inicijativu su podneli Igor Kiš, Eržebet Kinka, Viktor Molnar i Edit Silađi), glasi: „zbog svog dugogodišnjeg rada koji utiče da se  čuva od zaborava upotreba trske, kao prirodnog i ekonomičnog materijala u izradi i korišćenju iste u građevinskoj proizvodnji“.

Među nagrađenima je protonamesnik, privremeni paroh druge parohije u Bečeju Slobodan Lazić, iz oblasti teologije (inicijativu je podnelo UG „Picoder“), „za duhovnost, humanost, brigu za vernike, kao doprinos po pitanju rešavanja socijalnih problema i poboljšanju kvaliteta života kod omladine“.

I najzad, poslednji u redu nagrađenih je poslastičarnica „Žerbo“ iz oblasti turizma (inicijativu su podneli Igor Kiš, Eržebet Kinka, Viktor Molnar i Edit Silađi), „kod koje je od osnivanja do danas, prisutna  težnja ka inovacijama, proširenjem asortimana torti, kolača i sladoleda sa željom da se zadovolji ukus građana, uz prihvatanje  njihovih ideja i sugestija, što je čini poznatom i jednom od najboljih poslastičarnica u Bečeju, koja privlači i turiste iz drugih gradova“, piše u obrazloženju.

Svi predloženi će dobiti priznanja, drugih kandidata za nagradu opštine nije bilo.

Godišnje nagrade su plakete, koje će uručiti predsednik opštine Bečej na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej, koja će se održati povodom praznika opštine Bečej.

Na fotografiji su prošlogodišnji nagrađeni.

K.D.F.
Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 12. jula

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija