Završni ispit u bečejskim školama: Danas je počela mala matura

  17 jun 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Završni ispit, to jest mala matura za đake koji su završili osmi razred osnovne škole počeo je danas, a biće završen 19. juna.

Na teritoriji opštine Bečej ima ukupno 362 maturanata. U školi „Petefi Šandor“ 7 na srpskom nastavnom jeziku, 36 na mađarskom, u školi „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu na srpskom jeziku 13, na mađarskom 50, u školi „Šamu Mihalj“ u Bečeju na srpskom 18, na mađarskom 48, u školi „Sever Đurkić“ na srpskom 41, na mađarskom 19, u školi „Zdravko Gložanski“ na srpskom 71, na mađarskom 11 i u školi „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu na srpskom 31 i na mađarskom 17.

Svi osmaci moraju polagati malu maturu, koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.

Uspeh sa male mature važan je i zbog upisa u željenu srednju školu. Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok će na tri testa ukupan maksimalan broj bodova biti 40.

Završni počeo je danas, 17. juna testom iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika (mađarskog). Test iz matematike radi se 18. a kombinovani test je planiran za 19. jun.

Preliminarni rezultati male mature trebalo bi da budu objavljeni 21. juna i na osnovu toga će učenici imati okvirnu sliku da o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova. Konačni rezultati biće objavljeni 27. juna i nakon toga kreće se sa predajom liste želja

Raspored učenika po srednjim školama trebalo bi da bude objavljen 7. jula i potom, 8. i 9. jula, sledi upis učenika u srednje škole. Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 8. jula, kada se predaje lista želja.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija