Bojan Đurović, direktor Bečejprevoza: Za godinu dana nova autobuska stanica

  14 maj 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Autobuska stanica Bečejprevoza u centru Bečeja od 6. maja ne obavlja prijem i otpremu putnika sa perona u krugu stanice, već nekoliko desetina metara dalje, na nedavno označenim autobuskim stajalištima u ulici Danila Kiša.

Razlog toga je skori početak izgradnje prodajnog objekta trgovinskog lanca Lidl u centru Bečeja, koji je kupio plac od Bečejprevoza. Nova autobuska stanica biće izgrađena u industrijskoj zoni.

Skorašnje promene izazvale su nezadovoljstvo putnika, jer nemaju gde da se sklone od kiše i od vetra, niti mesto za sedenje dok čekaju autobuse, a na postavljenim tablama na novim stajalištima navedene su samo linije autobusa, ali ne i vreme polazaka.

Jedno stajalište je ispred prodavnice Maksi u ulici Danila Kiša, a drugo u istoj ulici, pored Muzičke škole „Petar Konjović“.
Sa stajališta ispred prodavnice Maksi autobusi polaze za Bačko Petrovo Selo, Mol, Adu, Sentu, Suboticu, Kanjižu, Mileševo, Bačku Topolu, Sombor i Segedin, dok sa stajališta kod muzičke škole za Bačko Gradište, Temerin, Novi Sad, Beograd, Radičević, Nadalj, Srbobran, Čurug, Novi Bečej i Kikindu.

Zaposleni u autobuskoj stanici, koja je i 6. maja funkcionisala, rekli su da se karte do daljeg mogu kupovati u objektu stanice, ali i u autobusima.

Direktor Bečejprevoza Bojan Đurović je, odgovarajući na pitanja novinara Bečejskog mozaika, rekao da razume nezadovoljstvo korisnika usluga Bečejprevoza, međutim, situacija je takva, jer lokalna samouprava ne može da započne rekonstrukciju ulice Danila Kiša i postavljanje savremenih autobuskih stajališta za prijem putnika, dok trgovinski lanac Lidl ne završi izgradnju svog prodajnog objekta, čija bi izgradnja, prema rečima Đurovića, trebalo da počne 1. juna.

On je rekao da će autobuski prevoznik do kraja nedelje na novim stajalištima u ulici Danila Kiša, na tablama na kojima su sada označeni samo gradovi u koje autobusi polaze, navesti i satnice polazaka.

Nakon izgradnje objekta trgovinskog lanca, lokalna samouprava će rekonstruisati ulicu Danila Kiša i tada će biti postavljena savremena autobuska stajališta, rekao je Đurović, dodavši da je taj posao, koji je u ingerenciji lokalne samouprave, trebalo da bude okončan do kraja ove godine.

Što se tiče izgradnje nove autobuske stanice u industrijskoj zoni, direktor Bečejprevoza je rekao da je izgradnja već započeta – zasad se radi na logističkom delu za preduzeće, a potom će se graditi putnički deo. Projektovanje se upravo završava a nova autobuska stanica na adresi Novosadska ulica 151 (na samom početku industrijske zone u Bečeju), kako je rekao direktor Bečejprevoza Bojan Đurović, biti izgrađena u narednih godinu dana.

K.D.F. (Opširnije u štampanom izdanju Bečejskog mozaika 17. maja)

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija