Gradsko pozorište: Virtuelna prepiska Isidore Sekulić i Albera Kamija

  26 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U subotu, 2. marta od 20 časova na repertoaru Gradskog pozorišta Bečej je duodrama "Neuručena pisma" - virtuelna prepiska Isidore Sekulić i Albera Kamija.

Ova zamišljena prepiska između velikih pisaca 20. veka - Isidore Sekulić i Albera Kamija govori o tome da mnoge delikatne stvari tokom života ljudi jedni drugima ne izgovore. Isidora Sekulić i Alber Kami se nikada nisu sreli, ali se njihovi veliki književni opusi i teme kojima su se bavili na čudan način prepliću i nadopunjuju, kao u nekakvoj živoj duodrami.

Svako u svom stilu i rukopisu, u isto vreme i slični ali i veoma različiti, govore o velikim životnim pitanjima, na sebi svojstven duhovit, ali ponekad i bolan način. Negujući tu fragilnu neizrečenost ostaju zapitani da li su dovoljno duboko sakrili svoju tajnu.

Kroz ovaj književni dvoboj otvara se dijalog o smrti, ljubavi, umetnosti, bolesti i politici. Ova avantura nudi mnoštvo lepote i umetničke strasti. Živeli su u dve različite zemlje, dve različite kulture: jedan nobelovac i jedna Srpkinja na svom jeziku, kao da nadopunjuju jedno drugo u zajedničkom bolu, ironiji, borbi i cinizmu.

Predstava je do sada igrana u Parizu, Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Beogradu.

Autorka predstava je Dušanka Glid Stojanović, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu a pored nje igra Goran Jevtić.

Predstava se izvodi kamerno, tako da je broj mesta ograničen. Cena ulaznice je 250 dinara. Rezervacije: 021 6915-336 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija