Zbog epidemije gripa: U školske klupe i vrtiće tek 25. februara

  14 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U bečejskim školama i predškolskoj ustanovi naredne nedelje neće biti nastave.

Naime, u Vojvodini se pauzira školska godina do 25. februara, jer saglasno današnjoj odluci Vlade Republike Srbije donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u vojvođanskim školama od 18. do 24. februara, a deca se u školske klupe vraćaju 25. februara, u ponedeljak, saopštila je pokrajinska vlada.

Raspust u vojvođanskim školama trajao je od 21. decembra do 15. januara.   

Prethodno je Vlada Srbije donela odluku da se produži školski raspust za još nedelju dana zbog aktuelne situacije sa gripom.

Ministarstvo zdravlja je ranije dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se raspust produži za još nedelju dana.

„U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope obolevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje obolevanja od gripa u našoj zemlji“, navodi se u preporuci Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je do sada od simptoma sličnih gripu obolelo više od 104.000 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom, podaci su Instituta za javno zdravlje „Batut“.
B.M. (Izvor: N1)a

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija