OŠ „Petefi Šandor“: Zašto se ne pozivaju svi novinari na konferencije za štampu?

  08 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas je održana konferencija za novinare povodom dešavanja u OŠ „Petefi Šandor“ i o predlogu opštinske radne grupe za zatvaranje ove obrazovne ustanove, ali nisu pozvani novinari svih bečejskih medija da prisustvuju, među njima i redakcija Bečejskog mozaika, i eventualno postave pitanja kako bi dobili odgovore i sveobuhvatno i potpuno informisali javnost.

Današnja konferencija za novinare ispred škole „Petefi Šandor“ održana je navodno na inicijativu Saveta roditelja, međutim, kao što je i na prethodnoj konferenciji za novinare tog tela bio slučaj, kada je pokrenuta peticija za očuvanje škole „Petefi Šandor“, novinari pojedinih lokalnih dvojezičnih medija nisu bili pozvani na događaj, već samo novinari/ dopisnici medija koji izveštavaju na mađarskom jeziku.

Redakcija Bečejskog mozaika smatra da je posredi diskriminacija medija, kojom se između ostalog krše slobode javne reči i čime se sprečavaju da građani opštine Bečej budu pravovremeno i objektivno informisani o temi od javnog značaja.

Podsetimo da je radna grupa za izradu elaborata i predloga akta o mreži osnovnih škola i predškolskih ustanova na teritoriji opštine Bečej juče većinom glasova usvojila predlog da se ugasi Osnovna škola „Petefi Šandor“ u Bečeju. Predlog će biti upućen na javnu raspravu, nakon toga Skupština opštine donosi akt o mreži škola opštine Bečej, koji se šalje na saglasnost u pokrajinsku vladu i na kraju Ministarstvo prosvete donosi odluku o sudbini osnovnih škola u opštini Bečej.

Redakcija Bečejskog mozaika

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija