Vrtić u Bačkom Gradištu bez grejanja na gas: Moguće zatvaranje objekta do ponedeljka ako se danas ne uključi grejanje

  21 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U objektu dečjeg vrtića „Labud Pejović“ u Bačkom Gradištu, u ulici Maršala Tita, sistem grejanja na gas ne funkcioniše, prostorije gde deca borave zagrevaju se prenosnim grejnim telima, ali su hodnici, trpezarija i toaleti bez grejanja.

U objekat predškolske ustanove uveden je gas, međutim, čeka se upotrebna dozvola, kako bi grejanje počelo da funkcioniše, saopšteno je novinaru Bečejskog mozaika iz lokalne samouprave u ponedeljak, 19. novembra. Tada je rečeno i da postoji mogućnost da tog dana sistem bude pušten u rad, jer je zatraženo brzo reagovanje od nadležnih. To se do danas, 21. novembra, nije desilo.

Suzana Đukić, pomoćnica predsednika opštine za poslove obrazovanja i vaspitanja je danas ujutro izjavila da sistem grejanja na gas još nije pušten u rad uprkos tome što su čelnici lokalne samouprave u svakodnevnom kontaktu sa nadležnima iz Srbijagasa kako bi se izdala upotrebna dozvola. Reč je o tome da se čeka da protivpožarni inspektori izađu na teren i da daju saglasnost, a nakon toga da se dobije i upotrebna dozvola za sistem grejanja.

Prema rečima Đukić, postoji verovatnoća da će grejanje da počne da funkcioniše danas, a u toku dana će i direktorka PU „Labud Pejović“ da poseti odeljenje predškolske ustanove u Bačkom Gradištu kako bi razgovarala sa vaspitačicama o situaciji u objektu. U slučaju da se danas ipak ne uključi grejanje, a ne postoji mogućnost da se prostorije vrtića zagreju do optimalne temperature, objekat će biti zatvoren do kraja nedelje, a od ponedeljka bi trebalo ponovo da radi.

Inače, istakla je pomoćnica predsednika opštine za obrazovanje i vaspitanje, o problemima u vezi sa grejanjem objekta održani su sastanci sa roditeljima na kojima su oni informisani o situaciji.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija